Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Även teatern måste spara

Annons

Svar på insändaren ”Spara i stället på teatern”, av Berndt Ekström och Kurt Liljegren (AT 23/5). Har ni problem med att läsa Dalateaterns årsredovisning skall jag gärna vara till hjälp.

Det är väl knappast att rysa över att en verksamhet sköts enligt det givna uppdraget och dessutom med god marginal inom de medel som anförtrotts oss.

Läs dessutom regleringsbrevet till Riksteatern om kravet på samarbete med länsteatrarna och skapa inte egna nyckeltal utifrån enskilda samarbeten.

Det har inte betalats ut några fyra miljoner utanför länsgränsen. Dessutom är det så att ju mer en institution riktar sig till skolan och till barn och unga så är offentligfinansieringen större, oavsett om det är institutionen eller skolan som betalar. Uppdrag och anslag tar hänsyn till detta vilket ni negligerar.

Vidare har Dalateatern innevarande år fått ett sparbeting att genomföra, så inbilla heller inte allmänheten att vi är i någon privilegierad grupp. Vi bär vårt besparingskrav från landstinget precis som andra verksamheter.

Teaterchef

Dalateatern

Gugge Sandström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons