Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetet lönar sig inte

Annons

Jag är en tjej på 23 år som efter studenten satsade på att skaffa mig en högskoleutbildning, vilket i dina ögon är något bra.

När jag valde min utbildning var vi mitt i högkonjunkturen och utbildningen skulle garanterat ge mig ett jobb. Men underbart är kort, vid min examen är vi i den djupaste krisen på flera decennier. Då att det var nästintill omöjligt för mig att få ett jobb.

Jag har nu varit arbetslös till och från i ett år, endast haft sommarjobb som längre anställning. Tro inte att jag varit nöjd med det, utan jag har fortsatt söka jobb. Under de månader som det varit dåligt med jobb har jag bara jobbat en-två dagar på olika ställen.

Jag försöker skaffa mig arbetslivserfarenhet och prova på olika branscher för att kanske få in foten på något ställe. Till min stora förvåning går jag de månader som jag bara jobbat någon dag back ekonomiskt.

Jag har fått betala för att arbeta. Jag har först och främst blivit av med A-kassan dessa dagar, vilket jag självklart förstår, men sedan har jag även fått betalat in full A-kasseavgift.

Till råga på allt har jag fått åkt en längre bit med bil för att ta mig till jobbet, men har ju åkt för få gånger för att kunna göra avdrag.

Ska det vara så här? Jag vill ju jobba och skaffa mig arbetslivserfarenhet, men Reinfeldt verkar tycka att det är okej att man ska få ännu sämre ställt i kassan bara för att man tackar ja till ett jobb.

Ledande politiker säger att det ska löna sig att arbeta, men i mitt fall har jag gått back nästan 200 kronor de gånger då jag bara jobbat ett-två dagar på en månad.

Ska man behöva betala för att få jobba? Skulle Reinfeldt göra det? Det tvivlar jag på.

LL, Avesta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons