Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är inte jägare miljövänner?

Annons

Jag skrev tidigare om kvinnor i Västerfärnebo med omnejd som har bildat nätverket Rödluvan och farmor. I uppropet står: ”Vi accepterar inte att rovdjurspolitiken förstör våra liv. Vi kräver att regeringen omedelbart vidtar åtgärder för att få bort vargen från tättbebyggda trakter”.

Kvinnorna i nätverket Rödluvan och farmor samlade in 15 000 namn mot vargen. Tre kvinnor från nämnda nätverk åkte till Stockholm och överlämnade namnunderskrifterna till miljöminister Lena Ek. Efter mötet säger kvinnorna: ”Det kändes bra, vi blev väl emottagna och miljöministern var positiv till vår namninsamling. Vi fick även en pratstund med henne på cirka 30 minuter”. Nätverket uppmanades av miljöministern att lämna ett remissvar till rovdjursutredningen.

Signaturen Forsbo skriver i AT att det behövs en vargdialog mellan jägare och miljövänner. Är inte jägare miljövänner?

Hur har Forsbo tänkt att dialogen ska gå till? Jaktlaget i Hedåker som gränsar till Dalarna jagade älg hela hösten 2011 men lyckades inte nerlägga någon älgkalv. Tidigare år har det funnits många älgkalvar. Har Forsbo någon förklaring till detta? Vem dödar mest älg och rådjur? Är det jägare eller rovdjur?

 Jerry Harrysson, C

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons