Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är detta ett värdigt slut?

Annons

Vad har vi för omsorg om de äldre? Om man inte har en anhörig som bryr sig, är det bara att ligga och dö då? Det sociala gör sitt, hemvården sitt, men hur bemöts man när man är sjuk och inte kan bestämma över sig själv.

Det blir så löjliga frågor som handlar om att man inte kan städa för att det inte finns rätta städgrejer och man kan inte handla åt den äldre för att personen är för sjuk för att tala om vad den vill ha.

Hemtjänstpersonalen likt jag själv blir förtvivlad när vi dag efter dag ser att den hemburna maten inte rörts.

Personen vill inte ligga här ensam i bostaden längre. ”Hur ska det bli?” Hon kryper under täcket igen efter att jag fått i henne kaffe, en halv bulle, en kopp blåbärssoppa och en godis.

I önskan om annat boende får man till svar att 20-30 personer står i kö. Är det ett värdigt slut att bara ligga hemma själv och dö i sin ensamhet.

Efter samtal med behovsbedömare har det beviljats besök av hemtjänst, nu fyra gånger om dagen. Tankarna som går är tack och lov för det.

Flera tusentals äldreboendeplatser har dragits in och hemtjänstbesöken minskats medan den äldre befolkningen ökar och detta leder till en ekvation som inte går ihop.

Mellan alla julgodis finns detta i väntan på tomten.

Avesta

Diakon Ulla G

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons