Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ändra, men till det bättre

Annons

Svar till Annika Strand och Eva-Lena Ängskog (23/3). Har ni jobbat på fältet i några veckor? Tror inte det, en halv dag ute på våra arbetsplatser visar inte alls hur vi har det, hur brukarna har det.

Vill ni verkligen se hur vi har det så kom ut och jobba dag som kväll i några veckor, sedan kan ni säga vad ni tycker.

Kan garantera att ni känner er trötta, slut, går hem och funderar om ni har gjort allt el om man har glömt något, kanske gjort någon besviken för att den inte fått kommit ut, fast personen är lovad promenad, eller skall man säga beviljad, på ett papper!

Allt ni skrivet i tidningen går bara ut på att visa hur vi inte har det, att förändringar är på gång. Det tycks aldrig bli någon bra arbetsro.

Gångtid är ett hån! Har kanske 10 minuter till nästa, men det kan ta 20 minuter beroende på om man har bil, vädret etcetera.

Och varför skall det finnas så få bilar i kommunen? Vi tar våra egna så brukarna skall få hjälp i någorlunda tid. Skall det vara meningen att vi skall stå för bensinen och egen bil?

Vet en brukare som det skulle ta fem minuter att gå till, men det tog 15 minuter. Men säger datorn fem minuter, så är det väl bara att börja springa så man hinner. Gångtiden blir betydligt längre till vissa oavsett vad datorn säger.

Och hur kan ett dataprogram styra vilka tider vi skall vara hos brukarna? Ett exempel: Klockan

07.47-07.52 skall vi vara hos tant Eva (som vi döper henne till). Fem minuter för att ge medicin, sedan ut därifrån och snabbt till nästa. Enligt datorn fem minuter gångtid, hinner knappt utväxla ett ord om hur natten varit, hur personen mår.

Samtal och umgås med de äldre finns inte i dag.

Stackars äldre säger jag, vill inte åldras i Avesta. Tycker ni att de får god tid med personalen, gå ut i alla fall en gång i veckan, prata med oss personal, slippa se oss stressade. Många gånger har jag varit med om att en brukare sagt: nej då gå du jag klarar det själv, så du hinner i tid till den andra som skall ha hjälp.

Det finns knappt tid att ta sin administrationstid innan man slutar sitt pass och rätta till missar i datorn eller lägga till brukare man hjälpt vid dagens slut.

Många brukare törs inte klaga, visst finns en del men lyssnar ni på dem när de säger att flickorna springer benen av sig?

Det är inte bara inom hemtjänsten som personal mår dåligt och måste gå runt. Även på andra boenden måste personal ut till olika grupper, även till hemtjänsten för att hjälpa till.

Det är också märkligt att man inte alltid hinner ta sina raster och få i sig lite mat inom rimlig tid.

Annika Strands och Eva-Lena Ängskogs insändare tycks mest gå ut på hur personalen ligger till och budgeten. Inte hur brukarna har det, hur de mår, hur de tycker om att få träffa 30-50 olika personer på en månad. Hur skulle det kännas att klä av sig inför en vilt främmande person för att få sin dusch? Vem öppnar jag dörren till? Tycker det är skandal att äldre personer skall behöva ha så många som kommer och går.

Är det normalt att få kvällsmat 18 och läggas 19? Sedan inte frukost förrän 9-10 på morgonen?

Klockan 9 har det gått 16 timmar tills brukaren får i sig mat igen. Jag har för mig att det finns en lag om att det inte får vara mer än 11 timmar mellan målen.

Se också över sjukskrivningen hos personalen, vad den kan bero på. Bättre arbetsmiljö ger friskare personal.

Värna om att personalen mår bra och att brukarna känner sig trygga, att de får bra omsorg i alla boenden och trivs i Avesta.

Det var ett tv-program för ett tag sedan, om äldre och hur de hade det. Personalen hade tid att fika med dem, åka på utflykter, personal och brukare var så nöjda. Men de hade nog skrotat datorerna...

Ändra men ändra till det bättre!

Anställd i hemtjänsten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons