Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt fokus på Krylbo

Annons

Se framåt. Det nya oppositionsrådet Johan Thomasson, M, har visioner om vår kommun. Äntligen kan vi som våndas över förd politik hoppas att i framtiden se ett ljus i tunneln.

Partifärg till höger eller vänster är av underordnad betydelse. Se verkligheten. Se framåt. Se möjligheterna.

Krylbo har varit, är och kommer att vara kommunens resecentrum i framtiden. Knutpunkten på stambanan är avgörande. Inom tio år kan sträckan Stockholm–Borlänge ha dubbelspår. Restid Krylbo–Uppsala 30–40 minuter, till Stockholm under timmen. Pendlingsavstånd.

Den som ids blicka framåt i tiden inser att alla satsningar i kommunen måste ske i Krylbo, i omgivningen nära stationen, i Karlbo, Brunnbäck, Björkarsbo.

Inse att alla försköningar i Avesta centrum, drömparker, små torg och bostadsbyggande nära Plushuset är ett politiskt misstag.

Politiker, se möjligheterna. Intressenter inom handel och distribution av näringslivets produkter, se de framtida möjligheterna. De som först etablerar sig i Krylbo vinner fördelar. Byggytorna är begränsade.

Landstingets politiker, inse kommande behov av sjukvård när Krylbo blir en förort till Uppsala- Stockholms området. Krylbo är centrum i Avesta kommun. Tyvärr ej Avesta stad, trots alla drömmar om en metropol i Europa.

Ett ”klingande” från gången tid är konduktörens utrop ”Nästa Krylbo central, tåg till Uppsala-Stockholm gör uppehåll, tågbyte till Göteborg, Malmö, Gefle, Östersund, Storlien, Luleå, Kiruna, Narvik.” Utropen är samma i dag och i morgon.

I Krylbo ska miljonerna ”planteras”, så flyttar folk hit, ej ut.

Olle Karlsson, Staffansbo, Krylbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons