Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

123 nya jobb i Dalarna

Annons

Tolfte september presenterade Centerpartiet och alliansregeringen förslaget om sänkning av restaurang- och cateringmomsen från 25 till 12 procent som en del i budgetpropositionen för 2012.

Restaurangnäringen, med sin starka koppling till turistsektorn och satsningen på Matlandet, är en av de kraftigast växande branscherna i Sverige. Här kommer många av framtidens jobb och företag att växa fram. Med lägre kostnader kommer fler, inte minst ungdomar, att få möjlighet till anställning och eget företagande.

Bara i Borlänge finns det 111 restauranger, som sysselsätter cirka 518 personer varav nästan hälften är ungdomar. Med en lägre moms kommer cirka 33 personer att kunna nyanställas, många av dem ungdomar.

Genom att halvera restaurangmomsen kommer kostnaderna att minska, efterfrågan öka och jobben och företagen att bli fler. I hela Dalarna räknar vi med cirka 123 nya jobb. Halverad restaurangmoms är ett effektivt sätt att underlätta företagande och bidra till att fler ungdomar får jobb.

Det första jobbet är mycket viktigt – att få in en fot på arbetsmarknaden, att kunna försörja sig själv, att få känna att man bidrar och utvecklas.

För många unga är jobbet på kvarterskrogen eller caféet i shoppinggallerian den första kontakten med arbetslivet. Därför är halverad restaurang- och cateringmoms en mycket välkommen och efterlängtad ungdomssatsning.

Ordförande Centerpartiet Dalarna

Kenneth Johansson

C-riksdagsledamot Dalarna

Lena Reyier

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons