Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idol live är familjärt

I dag är det en vecka sedan jag var på Idol live. Idolfinalen där Avestas egen Linda Varg fick kasta in handduken. Men trots det så var det en rolig upplevelse som jag tänkte dela med mig lite mer av.

Annons
Petra Blomqvist

Att se tv live är aldrig samma känsla som att se programmet på tv. På ett sätt kan jag tycka att man missar vissa detaljer, så som ansiktsuttryck, plötsliga gester och andra småsaker. Det beror dels på att man har så mycket mer runtomkring sig att titta på förutom där själva fokuset ligger i tv-rutan.

     Men det är också mer spännande. Du ser alla andra, runtomkring. De som inte syns i tv-rutan. Kameramän, studiomannen, assistenter, hur programmet organiseras, pressen, publiken med flera. En tv-produktion är så mycket mer än det du ser i rutan.

Det som slog mig mest var hur otrolig familjär stämning det var på Idol, och hur bra humör alla var på. Och visst kan man tacka studiomannen mycket för stämningen. Hans jobb är att värma upp publiken, få igång alla, nästan få alla att dansa på sina sittplatser. Ja, ibland var det svårt att sitta still. Man rycktes med i något slags Idolrus.

     ”Det är inte så att man tycker att det är jobbigt att gå till jobbet på fredagar” sa studiomannen. Och jag förstår precis. De får ju ”leka” på arbetstid, vem vill inte det?

När det blir paus i tv-rutan så händer det också en hel del. Artisterna skriver autografer, man kan gå och fika, delta i aktiviteter bakom backstage så som att få makeup, bli fotograferad, vinna priser med mera. Alltså ingen tråkig väntan på att reklamfilmerna ska ta slut.

Det är tråkigt att Linda åkte ur i fredags. För jag hade gärna åkt dit igen. En andra gång hade jag nog också kunnat göra ett bättre jobb. För när man befinner sig bland kvällstidningsreportrar och wannabees måste man ha vassa armbågar. Det är ett gissel!

     Som sist då programmet var slut, då flög, bokstavligt talat, alla mediamänniskor upp på scenen med kameror och mikrofoner. Jag var inte riktigt beredd på det. Där kom jag från lilla lokalblaskan, ”Linda har du tid en stund”. Men hon var jätteglad över att vi kom. ”Synd att jag åkte ut just idag”, sa hon. Men samtidigt var det väl tur att vi inte valde att skjuta på besöket en vecka.

Nu går tankarna runt i huvudet. Final eller inte final? Linda är ju faktiskt på plats även då så en lokal vinkel blir det oavsett. Att se en Idolfinal i Globen lär vi vara mäktigare än mäktigast, så varför inte. Vi får se vad jag kan göra.

     Ikväll blir det i alla fall Idol framför tv:n, det är ett som är säkert.

Trevlig helg!

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv insändare Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv insändare Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons