Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I den härliga vårsolens glans!

Jag vet precis vad du går och väntar på! Inte är det att få börja arbeta igen efter långhelgen eller få återse klasskamraterna efter påsklovet. Nej, du väntar på vårsolen!

Annons

Du längtar efter att få sätta dig på en parkbänk, vända ansiktet mot solen och känna värmen från solstrålarna. Eller rent av väntar du på att få sträcka ut i vilstolen på verandan iförd minimal klädsel i ett fåfängt försök att få en gyllene solbränna.

Lycka till, men tag varning av den som redan mött vårsolen. Det kan ha sina risker att vistas i solen. Alla har säkert kunskap om de svarta fläckar på huden som heter malignt melanom och det är naturligtvis ruskigt. Det jag vill varna för är den jämförelse en bagatell men ändå värd att beakta.

Jag hade glädjen att under min skidsemester i Andorra få vistas under en molfri himmel med gnistrande snö runt omkring mig. En dag utan solskyddsmedel i denna miljö räckte för att ansiktet skulle ta en skepnad som inte lämpat sig varken på en kungamiddag eller bland lättskrämda barn.

Att sola försiktigt är alltid lika svårt, och om man som jag stått på skidor i alper, skander eller pyrineer varje år sedan 1967 borde man ha lärt sig något. Men!

Titta på bilden, tagen på den tredje semesterdagens morgon, och jämför med vad du ser då jag går på min lunchpromenad. Då inser du att solen inte alltid är vår bästa vän.

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv insändare Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv insändare Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons