Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

G´day mate!

Sju månader har gått sedan jag landade på svensk mark. Sju månader sedan jag med tårar i ögonen lämnade Solens rike (Japan) för att återvända till Avesta, familjen och Avesta Tidning. Visst går tiden fort?

Annons

Med en annan syn på livet och världen och ett nytt språk i bagaget tog jag mig an vardagen igen.

     Mycket har varit sig likt medan andra element har förändrats. Jag har lärt mig ett nytt system på arbetet, vi har fått en ny kaffemaskin, som faktiskt är bättre än den gamla (maskinkaffe är aldrig hundra procent gott) och jag har fått chansen att möta trevliga, intressanta och härliga människor.

     Avesta är alltid Avesta, på gott och ont. Och det kommer alltid att vara ”hemma” för mig eftersom jag har de människor som står mig närmast här.

Nu tänker jag dock likt en flyttfågel

flyga mot varmare breddgrader igen. Jag åker neråt, öster ut och down under. Min kandidatexamen ska bli en master och min engelska ska bli grymmare än någonsin. Mitt mål är Melbourne i Australien.

     Jag tar en paus från Avesta och från er läsare under ett och ett halvt år för att bredda mina kunskaper inom medieproduktion av olika slag. Många av er undrar säkert om jag aldrig ska ”sitta still” och svaret på den frågan är nej. Även om jag skaffar mig en bas i livet så kommer jag alltid att älska resor och att upptäcka andra delar av av världen.

Australien har alltid varit en kontinent som intresserat mig. Med sitt ”europeiska tänk”, speciella natur och enorma bredd är det ett kunskapens land. Och kunskap får man aldrig för mycket av.

     Melbourne har också utsetts till världens mest beboeliga stad. Och det verkar ju lovande, eller hur?

     En baktanke finns såklart med valet av stad. De har en stor asiatisk community i Melbourne, och förhoppningen är att jag under mina ett och ett halvt år där nere, ska få användning för japanskan jag lärde mig i Tokyo. Det är lite dåligt med japaner i Avesta!

Ju bredare livserfarenhet

och kunskap du har inom olika ämnen, kunskap som du skaffar dig genom studier eller resor och möten med andra kulturer och människor. Desto bättre kan du också möta olika situationer i livet, handskas med ned och uppgångar, små problem blir inga problem och glädjemoment uppskattas mer.

Dessutom kan du utföra ditt arbete med en större entusiasm och säkerhet då kunskapen inte bara hämtas från wikipedia utan också från egna upplevelser och möten i livet.

Det jag vill säga är att det aldrig

är farligt att bryta upp sin vardag. Det går alltid att återvända, oavsett var du befinner dig i världen. Och jag skulle önska att fler människor vågade.

     När man en gång har vågat kasta sig ut i världen så vågar man igen och igen. Nyfikenheten växer och det är den största drivkraften hos en journalist. Så därför kommer jag att fortsätta kasta mig ut på okänd mark, om och om igen.

Nu tar Tobias Ahlén

över min plats som vikarierande nöjesreporter. Alla tips för dessa sidor kan ni maila till honom på [email protected].

Ha det gott och ta hand om er! Hej då, eller som man säger på Australiensisk slang ...

Hoo Roo!

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv insändare Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv insändare Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons