Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En sistakrönika!

Då är stunden kommen. Jag levererar här och nu min sista krönika. I den här formen. Jag gör det med vemod. Men samtidigt med lättnad.
Det kostar på att tycka till i en mindre kommun som Avesta ändå är.

Annons

Jag har sett saker och ting på mitt sätt. Det som skrivits i mina krönikor genom alla år är bara mina egna tankar.

Det har varit ett sätt att se på olika saker inom den lokala idrotten.

Det har varit till läsarna att sedan a) hålla med b) tycka tvärtom c) skapa debatt inom idrotten.

Givetvis har det genom åren varit så att jag skrivit ord som sårat, skrivit saker som många blivit rent ut sagt förbannade på.

Men jag har också hört ”folk på stan” som hållit med i än det ena än det andra.

Alltså. Inget konstigt i det. För så är det när man läser eller hör något.

Jag har också tagit upp saker där klubbarna själva förnekat att det är så. Exempelvis i Masarna, i AvestaBrovallen, i Avesta BK och i Avesta AIK.

Belyst verkligheten där föreningar gärna velat lägga locket på. Förutom för de närmaste.

Så är verkligheten. Det ska ofta inte synas om någon ledare varit berusad och gjort bort sig i någon ungdomscup. Om man kört rattfull, om man gjort bort sig mot någon domare eller om det faktiskt är så att ekonomin är minst sagt i botten.

Då kan det vara enkelt att kasta över bollen till en krönikör för att rädda sitt eget ansikte.

Det är i dag ett gissel med allt otyg som skrivs på hemsidor, bloggar och allt vad det nu heter. Här är en enskild person helt utan chans att försvara sig.

Idrotten i Avesta är unik på många sätt. Jag har ofta skrivit i mina krönikor om att Avesta kommun är en fantastisk idrottskommun.

Jag håller fast vid det. Vi har, och har haft, många lokala idrottare som slagit sig fram. Till både världsstjärnor och elitspelare/åkare i många sporter.

Jag är fullständigt övertygad om att även i framtiden så blir det så. Vi kommer att fostra fler stjärnor. Avesta kommer även i fortsättningen att finnas med på idrottskartan i Sverige och i stora idrottsvärlden.

Med andra ord. Det ska bli ett sant nöje att fortsätta skriva om våra framgångar. Det är det som är kryddan. Att få skriva om VM, EM och SM-medaljer i en kombination av att få höra att Fors damer eller Junos herrar vinner sina matcher.

Du ser redan i dagens AT en del av vårt rika idrottsutbud. Du kan läsa om segrar och förluster. Men min krönika går nu i graven.

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv insändare Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv insändare Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons