Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En brinnande ungdomskärlek flammar igen

En låt. En artist. En konsert. En person. Känslor. En förälskelse. För mig hör de alla ihop. Var kärlek har sin musik kopplad till sig. Sin artist, som i sin tur kopplas samman av en stämning.
För alla musik enligt mig leder till en viss stämning och att minnen vaknar till liv. Det här är en krönika om hur två brinnande ungdomskärlek glöder starkare än någonsin.

Annons
Elin Rantakokko

Det var en varm kväll mitt i högsommaren. Solen börjar gå ned sedan den har gassat över publikhavet. Där i mitten stod en kort flicka bredvid en mycket längre pojke med krulligt hår. Hon säger ”vegen” i stället för ”vägen”. Han talar go göteborgska. När mörkret inträder går en taning person i matroskostym på scenen. Kritiker har sagt att han inte kan sjunga. Men publiken håller inte med alls. De står med händerna i luften, de tar i enda från tårna och sjunger med i varenda textrad.

Den kvällen krossas hjärtan, andra blir förälskade och några står med torkade spår av tårar när musiken tystnad. Det var en kväll där alla drömmar kunde bli sanna. Det var magiskt och vi skulle erövra världen. Det var i början på 2000-talet.

Nu har nästan tio år passerat sedan den magiska kvällen. Och nu är det dags att åter väcka denna kärlek till liv. Men mycket har hänt sedan dess.

Flickan har flyttat till dalar och masar, uppnått en av sina drömmar, blivit flera hundra erfarenheter rikare. Men på den artisten har hon inte lyssnat på många år.

Men på lördag är det dags att väcka den ungdomskärleken till liv igen.

Då kommer en mycket kortare kvinna med en lång man med krulligt med glödande ögon återigen stå i publiken. De har gått en omväg, med några uppförsbackar för att hamna här den här kvällen. Och det kommer att bli en magisk kväll, med mycket dans, förälskelse som susar i luften och ren eufori.

Det är en kväll då två ungdomskärlekar kommer att vakna till liv, två hjärtan kommer bulta lika högt, om inte högre, än för tio år sedan.

På scenen kommer en man stå, inte längre i matroskostym, utan i en stilig väst och skjorta. Även han har gått en lång väg med många omvägar, uppförsbackar och nedförsbackar för att stå där denna kväll som en av Sveriges just nu hyllade artister.

man måste genom drömmar

man måste dö några gånger

innan man kan leva

Man måste genom skam

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv insändare Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv insändare Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons