Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Att vakna på fel sida

Dagar som denna vill man helst kasta i papperskorgen och börja om. Ni vet dagar där något börjar gå fel och sen radas allt upp som ett smörgåsbord på julafton. Jag pratar om att vakna på fel sida.

Annons
Petra Blomqvist

I morse vaknade jag vimmelkantig och dan med smått irriterande huvudvärk. Trodde att duschen skulle få mig att vakna men det ville sig inte riktigt. Jag halkade till och satt mig på röven. AJ!

  När det var dags för frukost tog jag med mig tekoppen in till tv-rummet för att avnjuta min frukost som kanske skulle göra mig lite piggare. Vad tror ni händer? Jo koppen glider till i handen och jag skvätter ur halva innehållet på bordet och golvet (klumpmaja). Kläderna klarade sig dock från större missöden så som fläckar, och huden fick inga brännskador (peppar peppar ta i ...).

Och oj va tiptopglad

jag blev när jag såg regnet ösa ner där ute. Grått som i en pappersblandare på bruket i Fors.

  Tog cykeln till jobbet. Resultat: dyngsur som en katt. Dock inga missöden förutom en pajad frilla (usch det där var ytligt sagt Petra!). Invirad i en filt tog jag plats i kontorsstolen för att ta tag i dagens gärningar. Och vad händer då tror ni? Jo datorn kraschar, inte bara en utan två gånger. Och jag får skriva om de där förbaskade notiserna i toppen av denna sida om och om igen. Försöker pigga upp mig med kaffe men slår då huvudet i skåpdörren när jag ska plocka ut kaffepulvret. Heja mig! Nu börjar det dessutom mola sådär skönskönt i magen, välkommen mensvärk!

Vad jag älskar denna dag, INTE! Tycker ni att jag är gnällig? I dag är det inte kul. Är det vädret, mörkret, stress, trötthet, prestationsångest? Jag analyserar mig själv sönder och samman och kommer fram till att: Jag är helt enkelt på skitdåligt humör, tack vare att jag har vaknat på fel sida.

Och när man vaknar på denna sida så är koncentrationsförmågan inte på topp vilket innebär att min klumpiga sida tittar fram på alla sätt och vis. Nu undrar jag, finns det några botemedel för dagar som denna? Jag är tacksam för alla tips.

Vad kan jag då skylla på. För något annat än ovan nämnda punkter måste det väl finnas? Höstdepression, semesterångest (för en vecka sedan knallade jag runt på stranden i Barcelona i 25 gradig värme), eller vad sjuttons bananer (nytt uttryck) är det med mig?

Slår till mig själv i skallen, ruskar om och tar djupa andetag. Men jag vågar knappt tänka på vad resten av dagen har att erbjuda. Nej men fy fasen va negativ jag är, förlåt, det var inte meningen.

I skrivandets stund är det torsdag. Vilket innebär att det är fredag när du läser detta. Fredag brukar vara en bra dag. Jag har bestämt mig! Jag ska vakna på RÄTT sida med glatt humör och massor av kreativitet i sinnet. Att sedan kvällen får avslutas med god mat, vin och Idolmys med mina vänner är inte helt fel. Tror att det är det bästa som kan hända efter en sån här urladdning av negativitet.

Vad är det man säger, det kan inte blir sämre än såhär. Eller jo det kan det. Bagatellproblem är vad jag har. Så nu får jag rycka upp mig, öppna ögonen och se allt ur positiv synvinkel resten av dagen. Då kanske jag slipper snubbla, tappa grejer och göra bort mig mer. Wish me luck!

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv insändare Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv insändare Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons