Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Att dela äralltid svårt

Att ha ett delat ledarskap innebär ofta problem. Ofta blir det problem på vägen. Man ska vara riktigt tajta om ett delat ledarskap fullt ut ska fungera.

Annons

Delade ledarskapet i Masarna kraschade då Åsa Bergström klev av. Hon och Jonas Ekeberg hade helt enkelt olika uppfattningar i vissa laguttagningar och annat runt laget.

Inget konstigt med det egentligen. Samma sak händer ofta i andra lagsporter där en av tränarna har huvudansvaret och har en assisterande under sig. Ofta så tisslas och tasslas det bakom ryggen på den som har huvudansvaret.

Då och då gnisslar det till extra mycket och spelarna väljer helt sonika den assisterande tränarens väg. Pang! Dörren slås igen för huvudtränaren. Han eller hon kallas in till styrelsen en dag. Nej fel! Får ett samtal på telefonen. Efter ett kort samtal har huvudtränaren fått sparken.

Masarna har ett ganska skapligt lag på gång. Bara att hoppas att killarna stannar och att vi får behålla Bogdanovs en säsong till. Att kanske ytterligare en kille plockas hit med någons magiska fingrar eller magkänslan.

Då tror jag på Masarna i Elitserien igen. Inte i år. Kanske inte nästa, men väl inom en tvåårsperiod. Men då vill jag gärna se en rutinerad lagledare som törs vara obekväm och som också han har fingertoppskänslan och magkänslan för de rätta toppningarna och så vidare.

Jag känner så här: Hallå. Spelar inte AvestaBrovallens damlag några träningsmatcher alls. Cupen man skulle spela i Lysekil ställde man aldrig upp i. Jag letade på lagets hemsida efter träningsmatcher och kunde inte hitta någon i helgen som var.

Att spela matcher är det bästa som finns om man är aktiv. För tränaren är det bästa tillfället att snickra ihop ett vägvinnande spel på. Frågan jag ställer mig är om det är spelarbrist kanske.

Jag börjar också fundera kring Avesta AIK och nästa säsong. För jag är 98 procent säker att laget går upp till division 3. Skulle man mot förmodan torska mot Vansbro så finns ändå chansen att gå upp via kvalspel. Som en säkerhetslina så att säga.

Men hur ser ”Klubben” på spelarrekryteringen. Tomas Traut försvinner utomlands redan efter helgens match mot Islingby. Erik Schultz-Eklund har vad jag förstår flyttat söderöver. Men ska i alla fall pendla hem säsongen ut. Engin Sahindal, den lovande unge backen, har redan flyttat till Borlänge och är förlorad till nästa säsong.

Jag tvivlar på att rutinerade spelare som Robert Sundin, Magnus Svedlund och Tony Edwardsson fortsätter. Det ser alltså ut att bli ett tufft tapp på spelare.

Bakom finns veteranlaget som tar steget upp i division 6, ett juniorlag som inte rosar marknaden och det allsvenska pojklaget.

Vad jag kan se så har styrande i Avesta AIK ett jäkla tufft jobb att få ihop alla pusselbitar. För att först och främst få ett slagkraftigt lag för division 3. Annars blir det respass direkt.

Till sist...

.... börjar brevlådan svämmas över av all valreklam. trots att det står klart och tydligt på min låda. INGEN REKLAM. Men partierna har väl andra regler kanske.

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv insändare Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv insändare Skriv debattartikel
Annons