Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

AT på plats under kvällens Idolfinal

I dag befinner jag mig på plats i Stockholm. I kväll är det dags för Idolfinal. Det är dags för Avesta Tidning att se vad Linda Varg går för. I den tredje fredagsfinalen bjuder hon på Beatleslåten Ticket to ride. Och oavsett om det bär eller brister så finns vi på plats för intervjuer efter programmet.

Annons

Jag trodde nog aldrig att jag skulle sätta min fot på en idolfinal live. Därför ska det bli extra kul att få bevaka evenemanget, träffa artisterna för kommentarer backstage och se vad som görs i pausen, då alla tv-tittarna sitter där hemma och otåligt väntar på att nyheterna ska ta slut och programmet börja igen.

Eftersom jag har arbetat med tv innan så vet jag att programmet ”bakom kameran” kommer att bjuda på en hel del smaskigheter som man inte får se som tv-tittare. Och självklart kommer jag att dela med mig av dessa händelser både i papperstidningen och på webben i fredagsbloggen.

     Och oavsett vad som händer så kommer det en intervju med vår Linda Varg. Om inget förhindrar min ankomst till tv-studion i kväll förstås (peppar peppar).

Dock är jag lite besviken på kvällens tema. Beatles. Hade de inte kunnat komma på något bättre?

     Inte för att Beatles är dåliga på något vis. De satte ju för sjutton grunden för många av dagens artister. Men jag tror dock inte att låtarna kanske passar in på alla Idoldeltagare. Och då blir det ju lite fuskigt för de som smälter ihop med sin låt.

     I och för sig är grejen med Idol att man som artist kan visa att man klarar av att göra det mesta. Ska bli mycket spännande att se vad som händer med låtarna i kväll.

    Jag är helt övertygad över att också valet av låtar påverkar tittarnas val. Är det en okänd dänga så röstar man inte på den, är det en hit så får artisten med ”rätt val” alla röster. Eller har jag fel?

Linda Varg berättade för mig att årets Idoler får chansen att formas efter sina egna önskningar i år. Och det tycker jag att man märker (till viss del). Alla får köra sin egen stil, dock med temafinaler varje vecka.

     Det som ska bli spännande att se i den stora finalen i december är vilken typ av ”vinnarlåt” man har tagit fram. Hittills har det bara varit powerballader som avgjort tävlingen. Den med bäst röst vinner, så är det bara. Det vill säga inte alltid den som är den bästa artisten.

     Med det ”nya idol” så borde ju också ”vinnarlåten” förändras och anpassas till artisterna i finalen. jag är skeptisk och tror att vi får se ytterligare en ballad i vinter. Men tiden får utvisa.

     I kväll koncentrerar vi oss på Beatles, Linda Varg och röstar så att fingrarna glöder.

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv insändare Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv insändare Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons