Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ändra nu AAIK

I bland lever jag kvar i det som varit. Jag tippade 51–45 till Masarna i seriepremiären mot Smederna. Ett resultat som inte kunde bli verklighet. Inte på något sätt. För numer är det ju bara 15 heat som körs. Inte 16 som tidigare.

Annons

Trots att jag skrev just det i en annan artikel i onsdagens AT så fick jag till det här slutresultatet. Hjärnsläpp heter det och jag ställer mig givetvis i lilla skamvrån.

Var och kikade på Avesta AIK:s träning på tisdagskvällen. Jag gillade inte riktigt vad jag såg. Det fanns ingen power i gruppen. Det var på det stora taget sega och ointresserade spelare.

Jag blev lite rädd över bilden jag såg. Fjärran från Hugematchens jävlar-anamma. Det syntes på spelarnas kroppsspråk att det inte är helt hundra i inställning och motivation. Jag skriver inte det för att göra saken värre. Jag skriver det för att så är det. Helt klart.

Var inne på den här linjen i en tidigare krönika. Att försäsongen och början på seriespelet redan nu satt sina spår i truppen.

Vad jag förstår måste truppen delas. Spelarna ska helt enkelt förtjäna en plats i a-lagstruppen. Spelarna måste ställa mer krav på sig själva och tränarna måste ställa krav på spelarna på ett mer hörbart sätt. Under träningar och under matcher.

Jag är jäkligt rädd för att det blir torsk igen i helgen. Jag hoppas dock att tränarduon vågar satsa mer på de offensiva spelarna i just offensivare roller.

Exempelvis ska ”Jocke” Persson spela på högerkanten. Han är livsfarlig med sina inlägg. Simon Fröding på en mittbacksplats är slöseri med en så bra spelare. Även om han gör ett kanonjobb var än han befinner sig på gräsytan. Oavsett om den ytan är av konstmaterial eller riktigt gräs.

Jag vill också se Christian Eriksson i en mer framskjuten roll. Gärna bakom Victor Berg. Där har AAIK ett farligt par som motståndarna får stora problem med.

När inte en defensiv uppställning gett en enda seger säsongen 2010. Då tycker jag det är dags att tänka i mer offensiva banor. Men det är vad jag tycker i den här frågan.

Vasaloppets förre generalsekreterare Rolf Hammar var i Avesta på onsdagskvällen. Föreningarna ville ha hit honom för att få inspiration.

Men jag ställer mig den enkla frågan. Var fanns föreningsrepresentanterna. För det var var bara sju, åtta personer som kom. Föreningarna som var representerade var Hyresgästföreningen, Avesta Golfklubb, Brovallens IF/By Folkdanslag, BK Visenten och Avesta AIK.

Hallå! Först vill klubbarna få bättre fart på sina verksamheter. Sedan dyker de inte upp alls. Alltså vill inte klubbarna få den hjälp som erbjuds helt gratis.

Det kändes lite skämmigt. Här åker en etablerad föreläsare som Rolf Hammar långt och så är salen nästan tom. Heder till er som var där.

Men var fanns representanter från Masarna, Juno, Krylbo IF, Skogsbo AIF, Avesta SS, IK Stål, Dalaportens OL, Avesta OK, Krylbo AIS, AvestaBrovallen och många fler.

Till sist. Ännu en morgon åkte isskrapan fram till bilen. Är det maj eller mars?

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv insändare Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv insändare Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons