Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Affärskvinnan har vaknat!

Jag är frälst. Jag är beroende. Jag är fast. Jag kan inte sluta. Det triggar. Det väcker lustarna i mig. Det heter Tradera.

Annons
Petra Blomqvist

Just nu pågår en massiv utrensning av gamla prylar i vårat hem. En hel del åker rakt ner i soporna, annat går till loppis, och det vi är för snåla för att ge bort åker upp på auktionssajten Tradera. Och vilken succé, folk köper ju allt som man själv ser som ”skit” där hemma. Det är helt fantastiskt. Pengarna rullar in som aldrig förr och det blir tommare i lådorna dag för dag. Vilken befrielse och vilken glädje. Å ja jäklar va ”rika” vi blir!

Nu tror jag

dock att jag har blivit beroende. Jag kollar mailen stup i kvarten för att se om vi har fått bud på något av våra objekt, jag kollar banken för att se om det dykt upp pengar från någon mer köpare. Jag förpackar, adresserar och skickar. Jag tror minsann att affärskvinnan i mig har vaknat till liv.

     Jag kanske rent av skulle ha blivit försäljare? Ja det kanske till och med är mitt kall här i livet? Eller så kanske jag ska hålla mig till auktionssajterna på nätet?

Nätförsäljning

 har blivit ett fenomen i sig. Förutom auktioner så ägnar sig bloggarna åt så kallade ”bloppisar”. Alltså loppisar fast på bloggarna. Jag har inte riktigt tagit steget ut i ”bloppisvärlden” än men det kanske blir steget efter detta beroende?

     Nu vet jag att många av er kanske tycker att jag ligger lite efter. Jag menar, detta fenomen har ju funnits i bra många år. Men man kanske inte riktigt kommer till den där ”utrensningfasen” förren man börjar närma sig 30-årsåldern? Eller gör man någonsin det? Jag kan liksom inte sluta nu när jag väl har börjat. Hela tiden hittar jag nya saker där hemma som åker i ”säljarlådan”.

När man

gör en sådan här utrensning så inser man också hur mycket saker man samlar på sig som människa. Det är inte riktigt klokt! Och i stället för att låta det ligga i källaren och skräpa resten av livet så är det ju bättre att sakerna kommer till användning hos andra människor. ”Våga, vägra samla” helt enkelt!

     Men det ligger i vår natur. Samlandet börjar redan i tidig ålder då jag själv minns mina fynd. Minns ni manicklarna, bokmärken, klistermärken, idolbilder, suddgummin. Listan kan göras milslång. När man är mitt uppe i samlingsfasen så har man kanske svårt att se utrensningsfasen. Det krävs några år innan man inser att man kanske inte behöver alla prylar.

Hoppas att jag har peppat några till där ute att börja rensa. En perfekt start på hösten, en omstart. För om några år står du där igen, men massor av saker som du inte vet var du ska göra av. ”Jag kan rensa, jag är inte rädd ...”

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv insändare Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv insändare Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons