Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt nöjespalats öppnar i Falun

Dalarna kommer att få ett nytt nöjespalats. I centrala Falun kommer man upprätta 2 500 kvadratmeter för ett nöjeskomplex som ska locka besökare från hela länet.

Det nya nöjespalatset kommer att placeras på Myntgatan i kvarteret Västra Falun. På tisdag eftermiddag kommer man att hålla en presskonferens för att berätta mer om budget, programidé och tidsplan. Närvarande vid presskonferensen är Robin Sjöblom, som driver Rättvik Bowling & Krog, styrelseordförande Torbjörn Wallin, kommunalråd Jonny Gahnshag samt Robert Östman från Fastighetsbolaget.

Nöjesprofilen Benny Astor, som själv har planer på att starta en nöjesanläggning i Falun, ställer sig positiv till etableringen medan Christer Östberg på Chrilles Bowling i Falun är mer tveksam.

2012 blev det känt att Rättviks bowling & krog AB hade slutit ett optionsavtal med kommunen om att bygga på platsen.

Då var tanken att bygga tre plan med bowlinghall, restaurang och pub samt med en uteservering med möjlighet till musikunderhållning. Uteserveringen skulle utgöras av en öppen gård.

Året därpå slöts ett exploateringsavtal och under senvåren 2014 kom rivningsarbetet i gång.

Läs även: Konkurrenterna ger både ris och ros till det nya nöjespalatset

Läs även: Fastighetsägaren satte stopp för all livemusik i fastigheten där Kings Arms finns, en av Faluns livaktigaste livescener.