Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyfiken på solenergi - Föreläsning och minimässa ska ge svar på dina frågor

Nu finns möjlighet att träffa experter på solenergi. Vid tre tillfällen blir det föreläsningar om solenergi i allmänhet men solelproduktion i synnerhet.
– Den som är intresserad av solenergi hoppas jag tar chansen, säger Niklas Andersson, energi- och klimatrådgivare.

Att använda solen som energikälla blir allt mer populärt. Globalt görs större investeringar i solelanläggningar än i vindkraft. Intresset från privatpersoner att göra sin egen el med hjälp av solen är stort.

Därför ordnas en minimässa på tre orter nästa vecka, Vansbro, Björbo och Leksand. Bakom arrangemanget står energi- och klimatrådgivare Niklas Andersson.

– Det har aldrig varit mer lönsamt än nu att investera i solelanläggningar, säger han och fortsätter:

– En förhoppning är att fåbesökare som är intresserade att investera i solenergi på sina tak. Men lika viktiga i sammanhanget är de som vill vara en del av den marknad som kommer med ökad efterfrågan. Därför är även elektriker, byggare och montörer lika välkomna.

Föreläsare är Lars Andrén, tidigare ordförande för Svensk solenergi. Förra året lockade han 300 personer till liknade föreläsningar i Dalarna.

Förhoppningsvis kan han räta ut de frågetecken som finns kring utvinning av solenergi.

Sedan årsskiftet delar de fem kommunerna Leksand, Rättvik, Gagnef, Vansbro och Malung/Sälen på en energi- och klimatrådgivare. Det är en följd av ett kraftigt försämrat stöd från Energimyndigheten.

Mässan börjar 18:00 alla kvällar.

21/3 Vansbro, Flottaren

22/3 Björbo, IOGT-NTO

23/3 Leksand, Leksands folkhögskola