Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya uppgifter: Kommundirektören Dan Nygrens mejl finns kvar – via kommunens back up-system

Artikel 16 av 30
Chefskarusellen i Falu kommun
Visa alla artiklar

SVT Nyheter Dalarna rapporterade i början av veckan om att Faluns avgående kommundirektör Dan Nygren kan ha raderat tusentals av sina mejl.
Nu rapporterar Dala-Demokraten att mejlen har sparats via kommunens back up-system.

Annons

På fredagseftermiddagen rapporterade Dala-Demokraten att de mejl som Dan Nygren, enligt SVT Nyheter Dalarna, kan ha raderat har sparats via kommunens back up-system.

Det är Kjell Nyström, tillförordnad chef för Falu kommuns ledningsförvaltning, som i ett mejl till Dala-Demokraten svarar på frågan "Finns de raderade mejlen på någon form av back up hos kommunens IT-enhet?"

”Svar: Ja”, skriver Kjell Nyström i ett svar till DD.

Han skriver även följande i sitt mejl till DD:

”Allmänna handlingar ska alltid skickas till diariet för diarieföring och när de är omhändertagna på korrekt sätt får mejlet tas bort.”

De tusentals mejl som Faluns avgående kommundirektör Dan Nygren, enligt SVT Nyheter Dalarna, skulle ha raderat finns kvar i Falu kommuns back up-system. Det uppger Dala-Demokraten.Foto: Jessica Gow/TT

Tidningen fick tag i Kjell Nyström på fredagseftermiddagen.

– Det finns ett back up-system, ja. Sedan vet inte jag hur länge dessa mejl sparas via det systemet, det är en fråga för vår IT-avdelning. Men dessa mejl har alltså sparats via kommunens back up-system men jag kan inte svara på hur lång tid de sparas, säger Kjell Nyström.

Kjell Nyström har tidigare kommenterat det hela så här för tidningen:

– Förr i tiden fick man en hög papper i ett brevfack. I dag kommer det på mejl i stället. Men när det gallras, så förutsätter vi att våra anställda först har sett till att diarieföra ärendet, så att det sparas i diariet. Därefter kan man gallra i mejlboxen. Varje anställd är ansvarig för sin egen mejlkorg och att mejlen diarieförs korrekt, sade Kjell Nyström till tidningen på tisdagen.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Annons