Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya stavproblem för Tove Alexandersson: "Svårt att åka snabbt med trasig stav"

På söndagen avslutades EM i skidorientering. Herrarna lyckades försvara förra årets guld, medan damerna fick nöja sig med ett brons efter att staven bråkat med Tove Alexandersson – igen.

Martin Hammarberg, Ulrik Nordberg och Erik Rost gjorde alla varsin stabil sträcka i stafetten, vilket ledde till ett EM-guld.

Trots att åkningen var stabil, var det inte säkert att det skulle bli guld.

Ryssen Sergey Gorlanov som körde sistasträckan, tog över ledningen från Erik Rost och var vid ett tillfälle hela 20 sekunder före svensken. Men helt plötsligt vände ryssen och körde tillbaka i spåret.

– Han trodde att han var på fel spår, visste helt enkelt inte var han var. Han såg väldigt stressad ut när vi möttes i spåret, säger Rost till förbundets hemsida.

Sverige vann med 15 sekunder före Ryssland. Finland blev trea.

Frida Sandberg, Magdalena Olsson och Tove Alexandersson knep bronspengen efter att Frida Sandberg gett svenskorna en riktigt bra start.

Inför den sista växlingen till Tove Alexandersson var Sverige tvåa. Men Alexandersson ramlade och fick dessutom problem med staven.

– Tove stressade och gjorde en del misstag, och på slutet gick stavremmen sönder, igen. Hon tappade till och med staven och tvingades vända. Det är svårt att åka snabbt med trasig stav, så då kunde Finland smita förbi, säger förbundskapten Frans Wickbom.

Ryssland vann även på damsidan och Sverige tog totalt åtta medaljer i skidorienterings-EM i finska Imatra.

Läs mer: Överlägsen trots bruten stav: EM-guld till Tove Alexandersson

Läs mer: Nytt EM-guld till Tove Alexandersson: "Svårt med vägvalen"

Läs mer: EM-silver till Sveriges tredjelag efter havererat stämplingssystem