Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya nöjespalatset Falun Bowling & Krog skapar 15 heltidstjänster

Artister av nationell och internationell klass utlovas när Falun får sitt nya nöjespalats. Men först hösten 2017 kommer Falun bowling och krog stå klart på Myntgatan.
– Vi vill att faluborna ska roa sig inpå småtimmarna, så därför behövs sådana här initiativ, säger kommunalråd Jonny Gahnshag (s).

1 september 2017 är det tänkt att det nya nöjespalatset Falun bowling & krog ska slå upp portarna på Myntgatan i västra Falun. På 2 500 kvadratmeter, fördelat på två plan, ska det få plats med bland annat tio bowlingbanor, nattklubb med plats för 900 personer, restaurang, bar och lounge. Bygget av Falun bowling & krog är planerat att starta inom kort och den totala investeringen kommer att hamna på 65 miljoner kronor.

Läs även: Nytt nöjespalats öppnar i centrala Falun

Bakom initiativet står Rättvik bowling & krog som har varit ett lyckat koncept med restaurang, bowling och musik.

– Det här hade inte varit möjligt om inte verksamheten i Rättvik gått så bra som den har gjort, det senaste året har varit det bästa hittills, säger Torbjörn Wallin, styrelseordförande i Rättvik Bowling & Krog.

Nu hoppas man på samma framgång i Falun. Till Rättvik bowling & krog har ägarfamiljen Sjöblom lockat artister som Amanda Jensen, Miss Li, Sven-Ingvars och Petter sedan starten för nio år sedan. Nu utlovar man artistbokningar av både nationell och internationell klass och att synka de båda verksamheterna.

– Vi tror att Rättvik kommer att bli starkare än någonsin. Vi kommer att kunna jobba med mycket dubbelbokningar och när vi kan erbjuda artisterna två gigs i stället för ett så kommer vi att få starkare artister än vad vi haft tidigare hoppas vi, säger Robin Sjöblom, initiativtagare och vice vd på Falun bowling & krog.

Läs även: Så tycker konkurrenterna om det nya nöjespalatset

Men vilka bokningar och evenemang som kommer att göras till Falun bowling & krog är ännu inte klart, först i januari 2017 förväntas programmet för hösten 2017 att släppas. Men Robin är inte orolig för att det ska dyka upp andra konkurrenter innan de har hunnit slå upp portarna om två år.

– Det får gärna komma hit fler ställen, jag tror att bli starkare tillsammans. Vi vill fungera som en motor så att vi får hit folk från hela Mellansverige så att alla företag drar nytta av det här i Falun, säger Robin Sjöblom.

Man vill poängtera att Falun bowling & krog är en privat satsning, och inte en kommunal investering, men att stödet från kommunen har varit avgörande.

– Vi vill att faluborna ska roa sig inpå småtimmarna, så därför behövs sådana här initiativ, säger kommunalråd Jonny Gahnshag (s) som också är ordförande i Västra Faluns Fastighets AB som ställt i ordning mark för etablering.