Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya fallet som skakar skicrossvärlden – liknar Anna Holmlunds: "Förlorade medvetandet direkt"

Under en VM-träning förra veckan, kraschade den polska skicrossåkaren Karolina Riemen-Zerebecka svårt.
Just nu är hon nedsövd, men planen är att väcka henne under de kommande dagarna.
– Karolina är en stark person och jag vet att hon kommer att klara det här, säger hennes man Tomasz Zerebecki, till onet.pl.

Den polska skicrosstjärnan Karolina Riemen-Zerebecka var med om en svår krasch under den första VM-träningen i Sierra Nevada förra veckan. Hon fördes till sjukhus med helikopter och genomgick därefter en skiktröntgen. Just nu befinner sig 28-åringen i medicinskt koma.

– Karolinas läge är stabilt och det viktiga är att det inte framkommit några ytterligare skador efter den senaste undersökningen. Planen är att försöka väcka henne ur den medicinska koman i veckan, säger den polske landslagsläkaren Stanislaw Szymanik, till onet.pl.

Kraschen påminner till stor del om Anna Holmlunds. Den svenska 29-åringen har legat i koma sedan i december, då hon kraschade illa under en träning. Förra veckan berättade svenske landslagsläkaren Jacob Swanberg att Anna Holmlunds familj har börjat förlika sig med att de mest troligt inte kommer få tillbaka den Anna som hon tidigare var.

Men precis som för Holmlunds familj, lever hoppet för Karolina Riemen-Zerebeckas man, Tomasz Zerebecki.

– Det viktigaste är att det inte blivit värre med henne och att läget är stabilt. Karolina är en stark person och jag vet att hon kommer att klara det här, säger Zerebecki, som även är Karolina Riemen-Zerebeckas tränare.

Han är dock kritisk till hur situationen har hanterats.

– Jag vill egentligen inte gå in på hur saker och ting sköttes på olycksplatsen redan nu, men Karolina förlorande medvetandet direkt och helikoptern var på plats först 90 minuter efter olyckan.

MER LÄSNING:

För Plus-kunder: Sandra Näslund tillbaka i vardagen efter VM-guldet: "Jag lever drömmen"

Läs mer: Anna Holmlunds pojkvän i tårar efter VM-guldet: "Det är väldigt känslosamt"

Läs mer: Enda medaljhoppet i VM – Sandra Näslund om saknaden av Anna Holmlund: "En tomhet"

För Plus-kunder: Anna Holmlund svårt skadad under träningsåk – detta har hänt sedan kraschen

För Plus-kunder: En av Medelpads främsta genom tiderna – se Anna Holmlunds karriär i bilder