Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny smäll för Johaug – här är nästa sponsor att ge norskan kalla handen

Först var det skidjätten Fischer som bröt kontraktet med Therese Johaug efter dopningdomen.
Nu kommer nästa sponsor att ge henne kalla handen. Lyxtillverkaren av klockor, Tag Heuer, fryser hennes utbetalningar, skriver Nettavisen.

Läs också: Efter dopningdomen – Johaugs storsponsor bryter miljonkontraktet

Storsponsorn Fischer bröt kontraktet helt och hållet med Therese Johaug med hänvisning till en antidopningklausul. För bara några dagar sedan dömdes hon ju till 13 månaders avstängning efter att ha fått i sig det förbjudna ämnet clostebol genom en läppsalva.

En hård smäll för Johaug som, när hon inte är avstängd, kan dra in miljoner på avtalet enligt norska tidningen VG.

Men även Tag Heuer, som gör lyxklockor och bland annat är en flitig sponsor av OS och Formel 1, slutar skicka lönecheckar till Johaug. Däremot kan avtalet börja gälla igen när hon är igång i spåret.

– Det är klart att vi har diskuterat Thereses situation, hon har stor sympati från oss. Vi har en klausul som gäller dopning, men har valt att inte göra något med den nu. Johaug har ett prestationsbaserat kontrakt med Tag Heuer, något som gör att hon inte kan få några bonusar innan hon kan konkurrera igen, säger Liselott Fein, Tag Heuers representant i Norge, till Nettavisen.

Den norska tidningen pressade dem också kring varför de inte valde att bryta kontraktet helt och hållet, likt Fischer gjort.

– Hon har ju inte gått in för att dopa sig.

– Avtalet hon har med oss är norskt, inte internationellt. Johaug har stor sympati i Norge och därför har vi valt att inte bryta det nu. Det ligger i viloläge så länge.

Läs också: Therese Johaug överklagar inte domen: "Det viktigaste nu är förutsägbarhet"