Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu tas nästa steg i arbetet med Googles mark i Horndal

 
Googles etablering i Horndal
Visa alla artiklar

Nu tas nästa steg i arbetet med Googles markköp i Horndal. Kommunen ska bland annat avverka skog på platsen.

I höstas bekräftades det att Google har köpt 109 hektar mark i Horndal där man planerar att göra ett stort datacenter, det efter att DT ett år tidigare avslöjat att Google planerar att etablera sig på orten.

Läs mer: Uppgifter: Google – bygger gigantisk serverhall i Horndal

Nu tas nästa steg i utvecklingen av marken, det skriver Avesta kommun i ett pressmeddelande. Mellanskog har nu fått i uppdrag att avverka på knappt hälften av marken.

Avesta kommun skriver följande i ett uttalande:

”Som ett steg i ledet att förbereda Horndal Industriområde för vidare utveckling kommer det att ske aktiviteter på och runt området under de kommande 6-18 månaderna. Dessa aktiviteter är bland annat skogsavverkning på södra delen av siten och arbete som möjliggör infartsvägar och vatten och avloppsanslutning. Detta betyder inte att det har tagits ett beslut om en etablering på siten, men aktiviteterna är nästa steg i utvecklingen för att möjliggöra att ett sådant beslut fattas.”

I samband med detta satsar man också på att intensifiera arbetet med etableringen för hela kommunkoncernen.

- Det här är väldigt positiva besked för Avesta. Det arbete som nu inleds är ett viktigt steg och ökar möjligheterna till ett regelrätt investeringsbeslut i Horndal, säger kommunstyrelsen ordförande Lars Isacsson (S) i pressmeddelandet.

Kommunledningen i Avesta bjuder också in till ett informationsmöte för Horndalsborna i kväll, tisdag, klockan 18 i Kulturforum i Horndal. På mötet kommer bland annat deltagare från Mellanskog, Avesta vatten och Avfall och Teknisk service att delta.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här