Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu startar vår tv-satsning på Mora – så ser du dubbelmötet mot Belfast i helgen: "Följer dem på plats"

Är du nyfiken på var Mora står inför seriestarten?
Ta rygg på DT!
Vi tv-sänder fem försäsongsmatcher i höst, med start redan nu på lördag mot Belfast Giants.

Annons

SSE Arena i Belfast är platsen för Moras träningsmatchpremiär den här försäsongen. Med start 20.00 på lördag kväll tv-sänder DT den första fighten i helgens dubbelmöte med irländska Belfast Giants. Den andra spelas på söndag klockan 17.00 och direktsänds även den här på dt.se.

Men varför laddar Mora upp på Irland, undrar ni kanske?

– Det blir något för vår reporter Elin Bergvik Eriksson att ta reda på. Hon har åkt med till Irland och kommer följa laget under hela utlandsvistelsen. Ambitionen är att fortsätta bevaka Mora lika nära som vi alltid gör, även om de lämnat Sverige för stunden, säger Markus Josefsson som är nyhetschef för DT-sporten.

Hur tycker du att Mora står så här en månad före seriestarten?

– Mora är väl ungefär där man ska vara, tycker jag. Med det menar jag att man sannolikt är med och slåss om playoff-platser nu i vår och att man kommer att gå upp i SHL med jämna mellanrum även i fortsättningen. Men man stressar aldrig fram en återkomst utan bygger hellre ett skepp som ska segla på lång sikt.

– Valet av Jeff Jakobs som coach är väl ett ganska bra exempel på den strategin. Det är en relativt oprövad tränarkraft som får möjlighet att bygga någonting eget, precis som Jeremy Colliton fick göra för några år sedan.

Hur ser du på lagbygget?

– Det har väl egentligen också följt logiken för ett lag som åkt ur. Mora hade ett SHL-lag klart, men kontrakten bröts ju i och med uttåget och då tvingas man ju chansa på yngre och mindre etablerade spelare istället. Förhoppningsvis är det några av dem som kan ta nästa steg redan i vinter.

– Det som sticker ut är väl backsidan med Skogs, Amnér, Masuhr och Nörstebö. Den uppsättningen känns väldigt rutinerad med allsvenska mått mätt, säger Markus Josefsson.

Utöver helgens matcher mot Belfast Giants sänder DT även direkt från SCA-cupen i slutet av augusti där Mora ställs mot allsvenska kollegorna Modo och Björklöven.

– Det blir en utmärkt värdemätare inför seriestarten och väldigt kul att kunna erbjuda våra tittare. Intresset för just SCA-cupen har ökat väldigt senaste åren.

För den som inte följt våra tv-sända matcher tidigare, varför ska man titta och vad kan man förvänta sig?

– Förutom matchupplevelserna i sig är det väldigt bra kvalitet på våra produktioner. Dessutom är vi ensamma om ansvaret att visa Moras matcher så här tidigt på säsongen. Våra konkurrenter tar inte de initiativen, säger Markus Josefsson.

Här är matcherna vi sänder i höst!

Lördag 17 augusti: Belfast Giants–Mora

Söndag 18 augusti: Belfast Giants–Mora

Fredag 30 augusti: Modo–Mora

Lördag 31 augusti: Björklöven–Mora

Fredag 6 september: Karlskoga–Mora

Så gör du för att se matcherna!

Som prenumerant på DT behöver du inte betala något för att se våra tv-sändningar. Matcherna ingår i din prenumeration! Genom att logga in på dt.se får du tillgång till alla matcher vi livesänder samt alla plusmärkta artiklar på våra sajter.

Har du inloggningsuppgifter?

1. Vad bra! Gå till dt.se/logga-in och fyll i inloggningsuppgifterna till ditt konto.

2. Klart! Du behöver bara logga in en gång på din dator, surfplatta eller mobil för att alltid vara inloggad.

Saknar du inloggningsuppgifter?

1. Bara lugn. Börja med att gå in på dt.se/logga-in

2. Längst ned finns en länk med texten "Skaffa inloggningsuppgifter här". Klicka på den och följ instruktionerna.

3. Fyll i personnummer (som användes när du tecknade prenumerationen) eller kundnummer (finns på senaste fakturan) och ditt postnummer. Klicka på "Ok, fortsätt".

4. Fyll i e-postadress och välj ett lösenord. Det här blir dina inloggningsuppgifter. Fyll i dem och spara. Fyll i övriga obligatoriska uppgifter.

5. Klart! Behöver du hjälp? Besök dt.se/kundservice, här får du svar på dina frågor och du är även välkommen att kontakta oss. Har du frågor om sändningarna kan du ringa vårt kundcenter på 010-709 70 05.