Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu spåras den sista vargen i Orsenreviret - sista chansen för jägarna i årets licensjakt

Nysnö har fallit i veckan.
Därmed har jägarna och spårarna en chans att hitta den sjätte och sista vargen i Orsenreviret.
Men tiden börjar bli knapp - bara ett fåtal dagar återstår av årets licensjakt.

Totalt fick sex vargar skjutas i årets licensjakt, men medan de första fem vargarna fälldes tämligen snabbt har den sjätte hittills undgått jägarna.

En period verkade det som om den lämnat reviret och jaktområdet, och brist på nysnö har gjort att jägarna gjort ett uppehåll då möjligheten att spåra varit låg.

LÄS ÄVEN Sjätte vargen var en smitare

I veckan och senast under fredagskvällen föll det dock snö igen, vilket gjort att man gör ett nytt försök.

Spårare gav sig ut på lördagsmorgonen för att försöka hitta spår efter den sjätte vargen i Orsenreviret i Nås, Vansbro kommun.

– De är ute nu och spårar. Om de ser att det finns kommer jägare att kallas ut under förmiddagen, sa Christer Gruhs på Dalarnas Jägareförbund vid 10-tiden.

– Jag har inte fått någon rapport om att man funnit spår ännu, men det kom nysnö igår och tidigare i veckan, så då har man lite chans att hitta spår och urskilja de gamla från de nya.

Licensjakten upphör den 15 februari, så i princip är denna helg sista chansen för jägarna att skjuta den sista vargen.

– Ja, det är sista chansen, konstaterar Gruhs.

När mörkret fallit vid 18-tiden på söndagen kunde Christer Gruhs meddela att man inte funnit några spår under helgen. Eftersom en vanlig arbetsvecka nu väntar för jägarna, lär det inte blir mer än fem vargar som skjuts under licensjakten i år.