Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu ska luftföroreningarna i Mora mätas

Under hela 2017 kommer luftföroreningar att mätas i luften längs genomfarten genom Mora.

Det är halten av två partiklar som kallas PM10 och PM2,5 som ska mätas. Mätningen kommer ske i centrum vid riksväg 70/E45/Vasagatan.

– Vi har här det högsta trafikflödet och därmed också störst risk för överskidande av miljökvalitetsnormerna för luft, säger Eva Larsson miljösamordnare på Mora kommun i ett pressmeddelande från kommunen.

Läs också: Provborrning inför nya genomfarten i Mora

Dalarnas Luftvårdsförbund samordnar mätningar av luftkvalitet i länet, där kommunerna har ansvar att se till så att luftkvaliteten når upp till vissa kriterier.

– Genom att samverka i ett luftvårdsförbund kan Dalarnas kommuner säkerställa att luftmätningar sker på ett kostnadseffektivt sätt. Just luftföroreningar från trafiken har varit högaktuellt i media den senaste tiden och det känns bra att vi nu mäter på denna trafiktäta ort, säger Tomas Hirsch, ordförande i Dalarnas Luftvårdsförbund i pressmeddelandet.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android