Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu kommer filmen om Badrock - Se nostalgiska smakprov ur filmen här

Badrock var "en frizon från allt ängsligt". Nu kommer den ambulerande sommarfesten, som bland annat livade upp Vansbro i början på 90-talet, till vita duken. Se smakprov ur filmen här:

LÄS ÄVEN: Vansbro firar Skifs med stor hyllning - Stjärnan har tackat ja

Förra året var det 30 år sedan Björn Skifs, inspirerad av Joe Cocker-dokumentären "Mad dogs & Englishmen", drog i gång konsertshowen Badrock i Borgholm.

Under slutet av 1980- och början av 1990-talet kom Badrock att bli en nöjesinstitution som turnerade landet runt med många namnkunniga artister.

I somras gjorde konceptet comeback i Borgholm och man valde då att filma konserterna.

– VI tänkte att vi skulle filma eftersom det var sista gången vi skulle göra Badrock, så vi kostade på oss det. Men då fanns inte tanken att det att det skulle kunna bli något mer av det, säger Björn Skifs.

LÄS MER: Björn Skifs om kollapsen - "Att se sig själv som sjuk var jobbigt"

LÄS ÄVEN: Björn Skifs tänker inte slå ner på tempot

Det ändrades när filmproducenten Mats Jankell upptäckte att det också fanns mängder av gammalt Badrock-material. Dels från SVT, som sänt flera av de tidigare konserterna, men också privata bakom kulisserna-filmer.

Då väcktes idén om att göra ett slags konsertfilmsdokumentär. Det är den som nu ska gå upp på de svenska biograferna.

– Först tänkte man: "Vem ska vilja se det här?". Men nu när jag har fått se materialet så tycker jag att det är intressant. Att få följa människor över tid, som reflekterar över sina liv och karriärer. Det är berörande, oavsett vem det handlar om säger Lisa Nilsson, som har medverkat i Badrock tre gånger.

Lisa minns Badrock som "en skön frizon från allt ängsligt som underhållningsbranschen står för" och tycker att filmen borde var studiematerial för såväl deltagare som jurymedlemmar i "Idol".

– För att visa att det är roligt med artisteri. Det är inte så himla krångligt, det handlar mest om att må bra och lira och att det svänger, säger Lisa Nilsson.

Biofilmen blir också den definitiva slutpunkten för Badrock. Trots att det blev succé i somras är det inte aktuellt att fortsätta med konceptet.

– . Nu vill jag ha sommarlov, jag vill inte sitta i små replokaler längre, säger Björn Skifs.

"Filmen om Badrock" får biopremiär den 7 mars.