Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu kan mark för 32,7 miljoner i Horndal säljas - hemligt företag intresserade

På måndagen tog kommunfullmäktige beslut om att det är fritt fram att sälja den 109 hektar stora industrimarken utanför Horndal.

– Nu finns det en intressent som är villig att köpa hela området med de är inte beredda att gå ut med vilka de är innan affären är klar, säger Lars Isacsson (S), kommunalråd.

Läs mer: Kommunen vill sälja mark för 32 miljoner i Horndal

Det blev aldrig någon debatt i kommunfullmäktige på måndagsförmiddagen när frågan om en möjlig försäljning av industriområdet i Krångede norr om Horndal togs upp. De ledamöter som gick upp i talarstolen var eniga om att en försälning av den 109 hektar stora industrimarken för 32,7 miljoner kronor är bra.

– Vi har haft dialog med företaget och känner oss trygga med att det här kommer bli väldigt bra, säger Lars Isacsson.

– Jag, Lars (Isacsson) och Friberg vet vilka vi förhandlat med och tror att det här blir en alldeles lysande affär för Avesta och Horndal, säger Johan Thomasson (M), oppositionsråd.

Läs mer: Uppgifter: Google – bygger gigantisk serverhall i Horndal