Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu kan du köpa bostad med mobilt BankID – Fastighetsbyrån: "En säkrare lösning"

Genom att erbjuda möjligheten att lägga bud via sitt mobila BankID anser Fastighetsbyrån att budgivningen ska bli enklare och säkrare.
– Kunderna har efterfrågat en säkrare budgivningslösning vilket nu har tillgodosetts, säger Joakim Sultan på Fastighetsbyrån i Borlänge och Säter.

I ett pressmeddelande förklarar Fastighetsbyrån varför företaget startar budgivning via Mobilt BankID där spekulanterna kan lägga sin bud digitalt och identifiera sig via Mobilt BankID. Detta gäller Fastighetsbyrån i Borlänge och Säter.

"Målet är att budgivningen, ett av de mest avgörande momenten i en bostadsaffär, ska bli enklare och säkrare för både säljare och spekulanter", skriver Fastighetsbyrån i pressmeddelandet.

För dig som är prenumerant eller Pluskund:

Jenny stylar bostäder inför visningarna: "Det gäller att förmedla en känsla"

Bytte skridskorna mot skolbänken – ett val Jens Bergenström inte ångrat

Årets tapettrend enligt Maria – "Mycket mönster, färger och gärna djur på alla fyra väggarna"

Företaget har testat lösningen på fem kontor och är, enligt egen uppgift, först inom fastighetsbranschen med att använda digital budgivning. Verktyget kan nu användas över hela landet, men används redan i Borlänge och Säter.

– Budgivning med mobilt BankID gör processen både smidig och säker. Vi har nu testat detta på några budgivningar och responsen har varit väldigt positiv. Kunderna har efterfrågat en säkrare budgivningslösning vilket nu har tillgodosetts, säger Joakim Sultan på Fastighetsbyrån i Borlänge och Säter, i pressmeddelandet.

Hur fungerar då lösningen? Företaget har tagit fram en egen lösning för budgivning. För att delta i budgivningen loggar spekulanten in med sitt mobila BankID via bostadspresentationen på fastighetsbyran.se.

– Budgivningen är ett väldigt känsloladdat moment i bostadsaffären. Det finns ofta en stress och osäkerhet inblandad och ibland även misstankar om att alla spekulanter inte är seriösa. Vi vill göra den processen så smidig och säker som möjligt vilket budgivning med mobilt BankID bidrar till, säger Lars-Erik Nykvist, VD på Fastighetsbyrån, i pressmeddelandet.

Efter ett telefonsamtal godkänner mäklaren budgivaren och därefter kan bud lämnas digitalt, om budgivaren är inloggad. Dessutom kan spekulanten följa budgivningen via nätet eller via sms, precis som vid en "vanlig" budgivning.

– Användningen av mobilt BankID är väldigt inarbetad och våra tester visar att våra spekulanter tycker att det är enkelt och naturligt även i samband med en budgivning. Målet är att alla budgivare i så många budgivningar som möjligt ska använda mobilt BankID. Då vet vi med säkerhet vilka budgivarna är, vilket skapar en ökad trygghet, säger Lars-Erik Nykvist.

Fastighetsbyrån har nu öppnat möjligheten för spekulanterna att använda Mobilt BankID i alla företagets budgivningar. Möjligheten att lägga bud via mäklaren kommer dock att finnas kvar.

Läs även: På vår sajt Bostadspuls hittar du fler nyheter om bostäder.

Så fungerar Mobilt BankID:

Mobilt BankID sparas i din mobiltelefon eller surfplatta. Det gör bland annat att du kan använda din mobila enhet som en fristående “säkerhetsdosa” när du behöver legitimera dig på internet, även om du surfar på en dator.

Kom igång med Mobilt BankID:

När du ska komma igång med BankID för första gången ska du gå via din internetbank.

1. Ladda ner BankID säkerhetsapp

Det gör du från App Store, Google Play eller Windows Store, beroende på vilken typ av mobiltelefon eller surfplatta du har.

2. Logga in på din internetbank och beställ Mobilt BankID

Det skiljer sig lite åt mellan olika banker. Följ anvisningarna för beställning av Mobilt BankID hos din internetbank.

3. Aktivera Mobilt BankIDVid beställning av Mobilt BankID får du en aktiveringskod som du ska ange i BankID säkerhetsapp.

I säkerhetsappen klickar du på Hämta BankID och anger ditt personnummer samt aktiveringskoden som du fick i din internetbank.

Källa: BankID.com

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android