Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Northug får inte tävla i Falun: "Är milt sagt förbannad"

Petter Northug är inte uttagen till helgens världscupstävlingar i Falun.
– Han har gett klara besked till landslagsledningen att han behöver de här loppen för att komma i bra form till VM, säger tränaren Stig Rune Kveen till Tronder-Avisa.

Läs mer: Stina Nilsson tillbaka i världscupen – Hellner avstår

Totalt är tolv norska män uttagna till helgens världscupstävlingar i Falun, men Petter Northug är inte en av dem.

– Vi har haft en väldigt tuff uttagning till den här världscupshelgen. Det är speciellt utmanande på herrsidan, säger landslagschefen Vidar Löfshus i ett pressmeddelande.

– Han kommer att få åka masstarten om någon lämnar återbud, säger Löfshus.

Enligt tränaren Stig Rune Kveen hade Petter Northug klart och tydligt signalerat om att han behövde få åka tävlingarna i helgen för att komma i form inför VM, där han ska åka sprinten.

– Petter hade sett fram emot och planerat att åka i Falun, så han är milt sagt förbannad att han inte får möjligheten att starta världscupen och få en bra förberedelse till VM, där planen är att få fram en bra form. Det här sätter käppar i hjulet, säger Kveen till Trønder-Avisa.