Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norska skidstjärnan kan lägga av: "Känns som sista loppet"

Ingvild Flugstad Östberg avslutade sin säsong med en sjätteplats i jaktstarten och en tredjeplats i den totala världscupen.
Nu kan 26-åringen sluta med skidor.
– Just nu känns det som att det var det sista loppet jag gick, säger hon till Dagbladet.

Ingvild Flugstad Östberg petades från Norges guldlag i stafetten i VM i Lahtis. Efter det valde hon att stå över tremilen.

På söndagens jaktstart såg det dock länge ut som om norskan skulle lyckas ta en pallplats, men efter att Stina Nilsson plockat in över 20 sekunder på Flugstad Östberg fick norskan tillslut nöja sig med en sjätteplats.

Efter loppet låg 26-åringen kvar i snön under flera minuter. Men det var inte på grund av trötthet som Ingvild Flugstad Östberg inte ville resa sig. Nej, hon var helt enkelt ledsen.

När hon kommit upp på benen igen berättade hon för norska Dagbladet att hon funderar på att lägga av.

– Jag vet inte om det är värt att fortsätta med det här när jag tvingas lägga ned så mycket jobb, tid och krafter.

– Jag måste fundera på saken de kommande veckorna så får vi se vad jag kommer fram till, säger Flugstad Östberg som slutade trea i den totala världscupen efter vinnaren Heidi Weng och tvåan Krista Pärmäkoski.