Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nintendo släpper ny tv-spelskonsol – här är datumet när den kommer till Sverige

Nintendos nya tv-spelskonsol är på väg mot butikshyllorna. Under en presskonferens på fredagen avslöjades nya detaljer om konsolen.

Annons

Se hela presskonferensen här

Nintendo-chefen Tatsumi Kimishima presenterade idag datumet för när den nya konsolen kommer att lanseras.

Konsolen släpps den 3:e mars i Japan, Nordamerika och utvalada länder i Europa. Sverige är ett av dessa länder.

Spelkonsolen ska nu ta upp kampen mot Microsofts Xbox One och spelgiganten Sonys Playstation 4, som idag är störst på marknaden med sina 53.4 miljoner sålda enheter.

Priset för konsolen landar på 299.99 dollar och i Sverige kan vi räkna med ett pris på ungefär 3000 kronor, enligt tidningen M3.

Den nya spelkonsolen beskrivs som en hybrid mellan en vanlig konsol som kopplas till tv:n och en bärbar. Det ska gå att spela på den från soffan i vardagsrummet framför tv:n och sedan plocka med sig den för att fortsätta spela på resande fot.

Onlinetjänsterna kommer till en början vara gratis – men senare i år kommer en månadskostnad för att kunna spela online.

Nintendo har varit sparsam med att lämna ut de tekniska specifikationerna för konsolen. Den ska dock ha 32 GB inbyggt internminne som ska kunna utökas med hjälp av microsdxc-kort. Skärmen på 6,2 tum ska ha en upplösning på 1280 x 720. Batteritiden ska enligt företaget i vissa fall hålla i sex timmar.

Flera kända speltitlar är på gång till konsolen så räkna med nya duster i spel som Super Mario Bros och Legend of Zelda.