Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nils-Erik ”Moså-Nils” Andersson, Våmhus, har avlidit

Annons

Nils-Erik ”Moså-Nils” Andersson, Våmhus, har avlidit.

Han var född och uppvuxen på Ängsgerd mellan Höjen och Bäck i Norra Våmhus som yngst i en syskonskara av tre. Vid 15 års ålder hoppade Nils av skolan för att arbeta i Bäcks handel. En lanthandel som han senare övertog och drev fram till 2010 och som inte bara fungerat som butik utan även lite av en samlingspunkt där många bybor dagligen kom in för ett samtal vid Nisses kaffebord.

1997 övertog han och hustrun Irina Våmhus camping som de sedan drev fram till 2015. Många av deras campare, från olika delar av Europa, blev återkommande gäster och höll även kontakten året om.

Nils brann för fotbollen i Våmhus. I unga år var han spelare och i dryga 30 år satt han som ordförande i klubben IFK Våmhus. Han var även en trogen Mora IK supporter som besökte alla matcher han kunde.

Han var kyrkligt aktiv och satt med i Våmhus församlings kyrkoråd som senare blev Våmhus kyrkogrupp. Han var även kyrkvärd i Våmhus kyrka.

Nils hade även ett stort travintresse och familjen vittnar om att det nog inte finns en travbana i Sverige som han inte besökt.

Han avled den 24 juli efter en kort tids sjukdom vid en ålder av 68 år och efterlämnar makan Irina, dottern Marie samt barnbarnen Vincent och Dante.