Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nattvandrare ger sig ut på Orsas gator: "En reaktion på all förstörelse"

Natten mellan söndag och måndag drabbades Orsa centrum av en våg av skadegörelse och inbrott. Som en reaktion på det kommer några personer i helgen nattvandra i kommunen.

Natten mot måndag slogs rutorna sönder på flera bilar i Orsa centrum. Orsa kaffestuga drabbades också av inbrott – det tredje inbrottet på kort tid. Runt 15 rutor på ett av Inlandsbanans tåg slog sönder, vilket gjorde att pendlingsturer fick ställas in.

Läs också (Plus): De blev drabbade efter nattens stöldvåg: "Riktigt tråkigt"

Många har reagerat över händelserna, bland annat på Facebook. Stefan Karlsson Hägerman gick från ord till handling och drog ihop ett gäng nattvandrare i Orsa. I ett inlägg på Facebook skrev han bland annat följande:

"Många pratar om "var är föräldrarna", "varför gör ingen nånting" och många arga inlägg skrivs på Facebook. Men det är upp till invånarna att göra något. Det är ni som skriver arga inlägg som behöver gå ut och visa er."

Stefan Karlsson Hägerman var med och startade upp nattvandringen i Mora och nu vill han hjälpa Orsaborna att få ett liknande alternativ.

På tisdag ska några som är intresserade av att starta nattvandring i Orsa ha möte med kommunen, men redan i helgen smygstartar ett gäng med att vandra på Orsas gator nattetid. Och man välkomnar fler att följa med.

– Vi kommer varva att vandra och åka bil för att täcka upp större område, säger Stefan Karlsson Hägerman. Vi träffas på kontorshotellet vid Dalagatan 1 klockan 22, där vi tar en fika, har en kort genomgång och väljer ut jackor.

Nattvandringen kommer ske både fredag och lördag kväll och natt med start klockan 22.

Läs också: Nattvandring stoppar droger