Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nästa steg i arbetet med Googles mark i Horndal – "Mycket positivt steg på vägen"

 
Googles etablering i Horndal
Visa alla artiklar

Nu ligger entreprenaden för vägen vid Googles mark i Horndal ute för upphandling.

I mars inleddes avverkningen på Googles mark i Krångede utanför Horndal, och nu tas ytterligare ett steg i arbetet med vägen till området, som ska börja byggas i november och vara klar i maj 2019.

Entreprenaden för vägen till området är nu ute för upphandling. "För utförande av vägentreprenad till Krångede utvecklingsområde" står i beskrivningen till upphandlingen och sista anbudsdag är den 27 september.

Lars Isacsson (S), kommunalråd i Avesta, skriver i ett inlägg på Facebook att vägen blir en gemensamhetsväg som ska ägas till 75 procent av Google, tio procent av Svenska Kraftnät, tio procent av Vattenfall och fem procent av Avesta kommun.

Isacsson skriver vidare att det ännu inte finns något investeringsbeslut för ett datacenter men att upphandlingen är ett "mycket positivt steg på vägen".