Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mycket svår olycka på E18 i Västmanland – minst 20 skadade

En omfattande trafikolycka inträffade vid 19-tiden på tisdagen. Betongbil, buss och flera personbilar var inblandade i olyckan. Ett dödsfall har bekräftats.

Annons

Flera räddningsfordon var på plats vid olycksplatsen som är belägen ett par kilometer norr om trafikplats Gräsnäs. Olyckan inträffade i södergående riktning mot Örebro.

En person har bekräftats avliden. Minst 20 personer har förts till vård, minst en av dem med allvarliga skador.

– Det rör sig om en allvarlig olycka med ett flertal skadade. En betongbil, en buss med passagerare och flera personbilar är inblandade, säger Martina Saghamre, befäl vid polisens kommunikationscentral i Västmanlands län.

All trafik i båda riktningarna på E18 stoppades under flera timmar i båda riktningarna mellan Köping och Arboga under det omfattande räddnings- och bärgningsarbetet.

Trafiken leddes om under tiden via länsväg 250 Köping-Kungsör och vidare på E20 mot Arboga, och omvänt.

Först strax före klockan 02 natten mot onsdag var vägen åter helt öppen för trafik.

Olycksbussen har tagits i beslag och kommer att undersökas av tekniker. Även minst en lastbil och åtta personbilar ska ha varit inblandade i olyckan.

Enligt Trafikverket ska det vid olyckstillfället ha varit mycket besvärligt väglag på E18, med dimma och halka.