Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mycket svår olycka på E18 i Västmanland – minst 20 skadade

En omfattande trafikolycka inträffade vid 19-tiden på tisdagen. Betongbil, buss och flera personbilar var inblandade i olyckan. Ett dödsfall har bekräftats.

Flera räddningsfordon var på plats vid olycksplatsen som är belägen ett par kilometer norr om trafikplats Gräsnäs. Olyckan inträffade i södergående riktning mot Örebro.

En person har bekräftats avliden. Minst 20 personer har förts till vård, minst en av dem med allvarliga skador.

– Det rör sig om en allvarlig olycka med ett flertal skadade. En betongbil, en buss med passagerare och flera personbilar är inblandade, säger Martina Saghamre, befäl vid polisens kommunikationscentral i Västmanlands län.

All trafik i båda riktningarna på E18 stoppades under flera timmar i båda riktningarna mellan Köping och Arboga under det omfattande räddnings- och bärgningsarbetet.

Trafiken leddes om under tiden via länsväg 250 Köping-Kungsör och vidare på E20 mot Arboga, och omvänt.

Först strax före klockan 02 natten mot onsdag var vägen åter helt öppen för trafik.

Olycksbussen har tagits i beslag och kommer att undersökas av tekniker. Även minst en lastbil och åtta personbilar ska ha varit inblandade i olyckan.

Enligt Trafikverket ska det vid olyckstillfället ha varit mycket besvärligt väglag på E18, med dimma och halka.