Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mötte inbrottstjuven – hotades med kniv

Två personer greps i Saxdalen i kväll, misstänkta för grov stöld.
En man anhölls sedan för rån.

Annons

Ett vittne larmade vid 16-tiden under måndagseftermiddagen polis om att ett inbrott hade begåtts i grannens villa i Saxdalen, Ludvika kommun, och att en bil åkt från platsen. När ägaren till det inbrottsutsatta huset var på väg hem mötte han en bil som körde i diket. Därefter gick en man ut ur bilen och hotade husägaren med kniv.

Därefter satte gärningsmannen och en kvinna av till skogs. Mannen greps en stund senare av en hundpatrull som spårat upp honom. Vid 20-tiden anträffades även kvinnan av polis som grep henne misstänkt för grov stöld.

– Vi spårade efter mannen i 45 minuter med hundpatrull innan vi kunde gripa honom. Var kvinnan befann sig fick vi tips om från allmänheten, säger Jan-Åke Sjöström, vakthavande befäl hos polisen.

Mannen kunde anhållas vid 22-tiden på kvällen, misstänkt för rån. Vid den tidpunkten hade kvinnan ännu inte hörts av polisen.

– Det är väl sannolikt att de båda gripna anhålls för rån, avslutar Sjöström.