Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vetlanda är på rätt väg

En något krokig väg har lett Elit Vetlanda in i årets slutspel där man i kväll tar emot Piraterna i den första semifinalmatchen. – Vi är taggade, det kan jag lova, säger Mo-talabon och Vetlandas lagledare Fredrik Staaf.

Annons
Elit Vetlandas lagledare Fredrik Staaf hoppas att hans lag kan betvinga Piraterna i SM-semifinalen där den första matchen avgörs i kväll i Vetlanda. Det blir ett mästarlag som får starta mot ett Piraterna utan Greg Hancock.

På förhand såg mötet mellan de regerande svenska mästarna Elit Vetlanda och Piraterna ut som en rätt öppen affär.

Men alla förutsättningar förändrades radikalt när Hancock skadades och nu missar matchen.

– Även om vi fokuserar på vårt lag så är det klart att Piraterna får det svårare utan Hancock. Han har ju varit ruggigt stabil. Men man ska också veta att en skada på en nyckelförare kan lyfta de andra i laget, säger Elit Vetlandas lagledare Fredrik Staaf.

Vetlanda vann SM-guld förra året, men länge såg det ut som att laget skulle missa slutspelet i år.

– Det har varit en tuff och jobbig säsong på många sätt och vis. Vi har haft mycket skador, problem med att hitta rätt med nya ljuddämparna och en hel del annat som stört under säsongen. Men nu börjar det kännas som vi är på rätt väg.

Och det kan man nog bara hålla med om. Ser man på vilka Vetlanda valt att inte ta med i laget till den första semifinalmatchen förstår man vilken bredd det finns. Förra årets succépolack Janusz Kolodziej och Piratbekantingen Damian Balinski står båda utanför laget.

– Det är väldigt bra form på många killar just nu.

Staaf nämner bland annat Jaroslaw Hampel som väl varit stabil under hela säsongen. Men Jason Crump kommer allt mer och gästföraren Peter Karlsson har imponerat hos Vetlanda.

– Men Martin Vaculik har varit mycket nyttig för oss också.

Och Vaculik har du på reservplats. Det känns rätt bra va?

– Ja, säger Staaf och ler stort.

Även om Motalabon Staaf kan acceptera att hans lag får bära favoritskapet så varnar han ändå för Piraterna.

– Visst får de det nog tuffare utan Hancock, men kolla på de här tre unga polackerna i Maciej Janowski och bröderna Pawlicki. De har ju verkligen imponerat och framför allt bröderna Pawlicki är ju sådana på banan som aldrig ger sig och hittar de rätt inställningar blir de farliga.

Staaf berättar även en händelse gällande bröderna Pawlicki och Jaroslaw Hampel.

– Jag tror det var 2009 efter en match där vi kom och prata om Przemyslaw. Hampel säger då att det är en kille att hålla koll på och alla var överens om det. Men Hampel lägger även till att tänk på att han har en lillebror också som nog kommer bli ännu bättre.

Nu är denne lillebror 16 år och heter som väl alla Piratfans vet Piotr Pawlicki.

– Vi vet vad vi har och vi vet vad Piraterna har för lag. Nu handlar det om att vinna den här första matchen för att sätta press på Piraterna inför returen. Det viktigaste är inte att vi vinner med mycket, det viktigaste är att vi vinner och det tror jag att vi gör, säger Staaf.

Mer läsning

Annons