Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världsstjärna klar för Piraterna

Piraterna har värvat storstjärnan och GP-föraren Chris Holder. Det blev klart samma dag som Jonas Davidsson lämnade klubben.

Annons
Speedwaystjärnan Chris Holder är klar för Piraterna.

Piraterna får två GP-förare i laget nästa år. Dels världsmästaren Greg Hancock och dels Australiens Chris Holder som slutade åtta i årets VM-tabell. 24-årige Holder körde den här säsongen för Lejonen och spås av många bli näste storstjärna inom speedwayen. Piraternas lagledare Stefan Andersson är förstås nöjd med värvningen nu när klubben tappar Jonas Davidsson.

- Det känns skittråkigt det här med Jonas, men nu blev det så. Chris Holder är ju en kanonförare och kanonkille så självklart är vi mycket nöjda med att han är klar för oss, säger Andersson.

Blev inte Holder dyrare än vad Jonas Davidsson skulle ha blivit?

- Innan säsongen startar är Holder billigare, men kör han bra under säsongen och tar mycket poäng i matcherna blir det lite dyrare. Men då har det inneburit att han kört in poäng till laget vilket gjort oss bättre som lag.

Holder har skrivit ett ettårskontrakt med Piraterna. Med hans påskrift har nu Motalaklubben fem kontrakterade förare till nästa år och dessa är Holder, Greg Hancock, Linus Sundström, Przemyslaw och Piotr Pawlicki. Dessutom är junioren Anton Rosén klar som gästförare.

Mer läsning

Annons