Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Tävlat skadad för ofta"

Han har försökt att köra i från smärtan hela säsongen.
Men Niels Kristian Iversen, 28, har blivit bromsad – av sin egen handled.
– Efter att handleden gick sönder körde jag för många matcher skadad. Jag ådrog mig nya skador och tappade allt, säger dansken inför Indianernas första kvartsfinal mot Elit Vetlanda.

Annons

I kväll börjar slutspelet i speedway med Indianerna mot Elit Vetlanda i den första rundan av kvartsfinalserien. Indianerna – som har final som slutmål i år – har en hackig säsong bakom sig och räddade slutspelsplatsen sista månaden i och med segrar över bottenlagen Rospiggarna och Valsarna.

En del i den uteblivna framgången i elitseriens grundserie har Niels Kristian Iversen, som inför säsongen värvades tillsammans med landsmannen Bjarne Pedersen. Men de notoriska poängsamlarna fick grus i maskineriet.

Försökte med tejp

För Iversen, som anslöt från ekonomiskt hårt utsatta Västervik, kraschade säsongen redan i början av maj.

Då föll han olyckligt i en ligamatch i danska superligan, bröt vänstra skulderbladet och blev borta i en månad.

– När jag kraschade där skadade jag även min handled illa. Det var bland annat ligament som skadades. Läkarna sa att skadan läkte med tiden och jag tejpade handleden. Tyvärr blev det för många matcher där jag inte körde hundraprocentig, hade problem med handleden och kraschade igen. Jag tappade liksom allt.

När säsongen i Sverige nu kliver in i den nya slutspelsfasen har Iversens handled läkt.

Reservplats

Indianerna väljer att köra med dansken i väst nummer sex mot Vetlanda. Det innebär en reservplats tillsammans med Renat Gafurov. Simon Gustafsson flyttas upp och blir tvåa.

– Jag har inte sett laguppställningen, är i England för att tävla med Peterborough. Men egentligen spelar det ingen roll om jag kör som ordinarie eller reserv – allt handlar ändå för mig att köra in så mycket det bara går. Det här har inte varit min bästa säsong men jag hoppas att jag och hela laget kan höja oss nu.

Vad säger du om era chanser att nå semifinal?

– Det är väldigt svårt att spekulera i. Till att börja med måste vi hålla oss nära Vetlanda hela tiden i den här matchen och sedan se till att vinna. Vi kan inte låta dem dra i väg tidigt. Vi vet att vi kan köra riktigt bra när alla är på topp. Dessutom känns det spännande med det här nya slutspelsupplägget. Kul att det händer nya saker.

Ditt kontrakt går ut efter säsongen. Skriver du ett nytt då med Indianerna?

– Jag har trivts bra i Kumla, trots att det som sagt inte gått jättebra. Vi har börjat att prata lite så smått, men mer än så är det inte nu. I ett sådant här läge vill alla fokusera enbart på speedwayen och sedan får man ta den andra biten när säsongen är över.

Iversen

Namn: Niels Kristian Iversen.

Bor: Northampton, England.

Ålder: 28.

Född: Esberg, Danmark.

Familj: Gift med Laura.

Längd: 177 centimeter.

Vikt: 69 kilo.

Klubbar: Indianerna, Peterborough Panthers, Zielona Góra och Holsted.

Aktuell som: Hoppas hitta tändning igen – från en reservplats – när Indianerna i kväll möter Vetlanda i den första kvartsfinalmatchen.

Mer läsning

Annons