Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sullivan ska snuva Dackarna på segern

Bara timmarna före kvällens elitseriepremiär mot Dackarna dyker Indianernas nyförvärv Ryan Sullivan upp på Ica Maxi arena i Sannahed för första gången sedan övergången. Australiensaren gör det med en infektion i bröstet, och utan att ha kört en meter på de nya omdiskuterade ljuddämparna.

Annons

– Jag hoppas jag får träna på banan för matchen, säger han till NA.

Sullivan har varit kallad av indian-ledningen två gånger under försäsongen, men inte dykt upp. Trots hot om bestraffning är Sullivan uttagen som nummer ett i premiärlaget.

Nu gäller det för 36-åringen att leva upp till förväntningarna.

– Jag fick tyvärr förhinder båda gångerna. På press and practice-träffen saknade jag pass eftersom jag samtidigt ansökte om visum för att köra i Ryssland, säger han.

Sullivan missade en viktig träningsdag, och börjar från ruta ett. Eftersom Sullivan inte tävlar i England blir kvällens match hans första på de nya ljuddämparna. I Polen, där Sullivan bor och tävlar för Unibax Torun, är det fortfarande tillåtet att tävla med de gamla dämparna.

– Jag satt och tittade på GP-premiären på tv i lördags och förarna hade det svårt. Det kändes som ett lotteri. Ljuddämparna fick konsekvenser för bland andra Fredrik Lindgren som körde omkull i semifinalen, säger Sullivan.

Är du för eller emot de nya dämparna?– Det kan jag inte svara på innan jag gjort ett första test.

Australiensaren, med det populära smeknamnet Flyin’ Ryan, var VM-trea 2002 och körde åtta säsonger i GP-serien.

Men han är inte sugen på en comeback.

– Nej, jag är inte intresserad av GP. Nu tävlar jag i ligorna i Polen och Sverge, och kör en match i månaden för Togliatti i ryska ligan. Det räcker för mig. Nu kan jag leva ett mer normalt liv med min fästmö och slipper bo på flygplatser, säger han.

Tror på lagetSullivan tror att Indianerna kan vara med och utmana om SM-guldet i år.

– Vi har ett starkt lag och har definitivt chansen. Ser oss som en dark horse. Personligen gillar jag banan, den passar mig, säger Ryan.

Och hostar till för tredje gången under samtalet.

Sjuk?– Jag är förkyld. Har en infektion i bröstet. Men jag kommer.

Feber?– Inte så mycket...

Sullivan är en profil i speedwayvärlden, känd för sitt lite hetsiga humör. Som när han gick en boxningsmatch med Magnus ”Zorro” Zetterström i depån i Sannahed för några år sedan. Då som förare i Piraterna.

Sågar ”Zorro”Sullivan går i gång när NA drar upp den gamla episoden:

– Det var ju ”Zorro” som attackerade mig. Han hade blivit utesluten och jag tänkte bara be om ursäkt fast jag inte behövde.

– ”Zorro” är lite galen, säger han.

Återstår att se om ”Flyin’ Ryan” går på knock direkt i kvällens premiär.

Sullivan

Namn: Ryan Sullivan.

Nationalitet: Australien.

Ålder: 36 år.

Snitt: 1,869.

Främsta merit: VM-trea 2002.

Aktuell: Nyförvärv. Senast i Rospiggarna.

Mer läsning

Annons