Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slogs om samma plats - Simon blev brutalt påkörd

Den polske lagkompisen ville inte att Simon Gustafsson skulle ta hans plats i laget. Därför körde han brutalt på honom – på träning.

Annons
Simon Gustafsson.

– Vi slogs tydligen om samma plats i premiärlaget och han kunde inte slå mig på ett ärligt sätt, säger Simon.

Indianernas Simon Gustafsson körde sina första meter på polsk mark i torsdags och siktade på att slå sig in i söndagens lag i hemmapremiären för sin nygamla klubb Lodz som kör i andraligan.

Men det blev ett träningspass som bokstavligt talat gick överstyr.

– Det strulade direkt. Först gick kedjan av, sen sprängde jag en motor och så hade jag problem med kopplingen, berättar Simon.

Sex förare deltog och som avslutning tränades starter mot varandra.

Då small det ordentligt.

– Jag låg utvändigt i mitt spår då killen jag körde mot fick ett kast och körde in i sidan på mig. Han släppte cykeln rakt i ryggen på mig, berättar Simon.

Gjorde han det med flit?– Vet inte, men min mekaniker berättade efteråt att det var den förare som jag slogs med om en plats i premiärlaget.

– Jag själv har aldrig någonsin kört på någon på träning. Man tar det lite piano när det är sina lagkompisar man kör mot.

Vem var det som körde på sig?– Jag vet inte vad han heter, har aldrig sett karln. Men han är runt 35 så det är ingen junior vi pratar om.

Den polske förarens taktik gick hem. Simon blev rejält blåslagen i kraschen och lämnade på fredagen återbud till Lodz träningsmatch samma kväll, och även till söndagens hemmapremiär mot Lokomotiv Daugavpils. Dessutom missar Simon lördagens match med Eastbourne mot Wolverhampton i England.

– I stället flyger jag hem till Sverige för en läkarundersökning. Jag är ganska okej, men har en liten hjärnskakning och är jävligt stel i nacke och rygg. Det är lite överkörd av tåget-känsla.

Mer läsning

Annons