Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simon tog sista chansen

I sista försöket fick Simon Gustafsson äntligen bli svensk juniormästare.
– En otrolig lättnad. Jag har varit nära så många gånger, säger indian-föraren.

Annons

Pappa Henka Gustafsson var svensk juniormästare fyra gånger i rad.

Men för Simon har JSM-finalen varit som ett rött skynke.

Tre gånger har han varit bäst i grundtävlingen men slutat sist i finalheatet lika många gånger. Vid två tillfällen har han blivit utesluten i finalen. Men mest retligt var det i Avesta 2008 när Simon höjde näven i en segergest på målrakan men blev omåkt av Ricky Kling på mållinjen.

På fredagskvällen höll det hela vägen i Målilla. Simon inledde med tre raka heatsegrar och hade den överlägset snabbaste vinnartiden. Han avslutade tävlingen med två tvåpoängare, besegrad av Linus Sundström respektive Kim Nilsson, men vann grundtävlingen på 13 poäng och gick direkt till finalheatet.

I finalen valde Simon innerbanan och det var aldrig någon snack. I ledning från start till mål. Linus Sundström tog silver och Kim Nilsson brons sedan Pontus Aspgren kört omkull på sista varvet.

"Visar att jag kan"– Även om JSM-guld kanske inte är någon jättemerit så är det skönt att visa folk att jag kan det här.

– Jag bestämde mig före tävlingen att jag skulle vinna, det fanns inget annat, säger han.

Simon är sistaårsjunior och tog sista chansen. Men han får inte vara med i seniorernas final som avgörs i Målilla i eftermiddag.

– Jag missade att kvala in. Jag kunde ha fått vara med som reserv men tackade nej. Jag har en viktig tävling i England, förklarar han.

Hur firar du det här?– Jag åker hem och försöker komma i säng och sen bär det av till England, svarar den svenske juniormästaren.

Antonio Lindbäck blir nu Indianernas enda hopp i SM-finalen.

Mer läsning

Annons