Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simon en riktig tiopoängare

Indianerna krossade Hammarby hemma på Sannahed.
Laget vann med hela 20 poäng, 55-35, inför en stor publik och strålande väder.  
Mest gladde tiopoängaren Simon Gustafsson.

Annons
Simon Gustafsson.

Här nedan följer NA:s rapportering från matchen: Indianerna satte nivån direkt med tre raka femettor. Vann lika rättvist som stort. "Zorro" Zetterström och Tomasz Gollobs svaga kväll sänkte Hammarby. Tillsammans med ett svagt reservpar. Indianerna visar spetsig bredd. Endast Joonas Kylmäkorpi under fem poäng. Imponerande seger och roligt för Kumla-publiken som fick njuta i sommarvärmen. Nu tackar vi som rapporterat för oss.

Dalle: "Känns riktigt skönt, bra insats av alla i laget som kämpade och tog poäng. Jag bygger ett jämt lag, andra bygger med toppar. Alla tar poäng överallt och det är jättebra".

Publik:

3 646 personer.

--------------------------------------

HEAT 15:

Matchrapport: SLUT: 55-351-5

Walasek 2

Sullivan 1

Gustafsson 0

SLUT: 55-35

Kosiecha 3 Heat 14: 3-3

Lindbäck 3

Gollob 2

Protasiewicz 1

Kosiecha 0

Kommentar: Protasiewicz pressade Gollob hela vägen in på mållinjen. Men fick ge sig med nån meter. Lindbäcks andra heatseger.

Aktuell stämning: 54-30

Heat 13: 3-3

Pedersen 3

Walasek 2

Zetterström 1

Kylmökorpi 0

Kommentar: Omstart och varning till Kylmäkorpi för dålig startdisciplin. Indianerna har redan vunnit matchen. Zorro tog sin första poäng för kvällen till slut. Walasek överlägset bäst i Hammarby.

Aktuell ställning: 50-28

Heat 12:

4-2

Protasiewicz 3

Kosiecha 2

Iversen 1

Gollob 0

Kommentar: Bajen toppar in Gollob ist för Schlein. Ger inget resultat.

Aktuell ställning: 47-25

Heat 11:

5-1

Sullivan 3

Gustafsson 2

Edberg 1

Gollob 0

Kommentar:

Kvällens femte hemma femetta. Simon är stekhet. Sist av alla men tog sig förbi både Gollob och Stead och ordnade två nya poäng.

Aktuell ställning: 43-23

PAUS: 38-22

Matchen kändes avgjord redan efter de tre inledande heaten och 15-3-ledningen. Och det intrycket har bara förstärks. Zorro har en av sina mindre lyckade kvällar och har nollat hittills. Det håller inte som etta och lagkapten. Gollob också kall världsmästare. Bara två poäng på tre heat. Reservparet för svagt.

Indianerna kommer vinna den här matchen klart. Luktar kross. Kul att se Simon Gustafsson köra så här bra. Åtta poäng på tre heat. Precis som Niels Kristian Iversen. Indianernas bredd avgör i dag. Då får vi inte glömma att formtoppade Indianikonen Henrik "Henka" Gustafsson står i depån enbart som pådrivare i kväll.

Heat 10: 5-1

Lindbäck 3

Gustafsson 2

Gollob 1

Schlein 0

Kommentar: Femetta för Indianerna. Schlein går in istället för Stead i Hammarby men får ge sig efter hård kamp. Underbar speedway av Lindbäck och Simon. Gollob får stopp och har det fortsatt tungt. Kuriosa: Uppladdningsmusik inför heatet: klassikern "Sommar och sol" med Markoolio. Inte igår man hörde den senast.

Ställning totalt: 38-22

Heat 9:

3-3

Protasiewicz 3

Walasek 2

Schlein 1

Sullivan 0

Kommentar: Walasek in i stället för Zorro (som nollat i sina två första heat). Lagledare Fröjd gör vad han kan för att skaka liv i sitt lag nu. Men det hjälper bara lite. Sullivan gick ut för långt i andra sväng och tappade fart. Kom aldrig nära poäng.

Ställning totalt: 33-21.

Heat 8: 3-3

Kosiecha 3

Iversen 2

Pedersen 1

Gollob 0

Kommentar: Kosiecha in istället för Edberg som haft det minst sagt jobbigt. Tur för Hammarby då Kosiecha tar hem det.Gollob en besvikelse på fjärdeplats. Iversens första poängtapp i kväll där han fick nöja sig med en tvåa.

Ställning totalt: 30-18

Inför heat 8: Banan prepereras nu inför heat nr 8. Solen steker på. Galet vackert. Publiken stormtrivs. Det är kul med speedway när det inte regnar ...

Heat 7: 1-5

Kosiecha 3

Walasek 2

Lindbäck 1

Kylmäkorpi 0

Kommentar:

Bajens första femetta för kvällen. Bra start av Kosiecha som vann ohotat. Lindäck länge uppe och nafsade på Walasek, men saknade den rätta farten när lägena kom. Tänder den här femettan Bajen nu?

Ställning totalt: 27-15

Heat 6:

4-2

Iversen 3

Schlein 2

Pedersen 1

Zetterström 0

Kommentar: Tufft och tight i början. Men Iversen hade till slut inga problem att kontrollera heatet. Problem hade däremot Zetterström som aldrig fick kontakt. Andra raka trean för Iversen som imponerar.

Ställning totalt: 26-10

Heat 5: 3-3

Walasek 3

Gustafsson 2

Kylmäkorpi 1

Stead 0

Kommentar:

Kamp in på mållinjen mellan Simon och Walasek. Underbar speedway. Simon tappade ledningen på näst sista varvet men var bara ett hjul från att ta Greg på sista rakan. Simon är het.

Ställning totalt: 22-8.

Inför heat 5:

"Dalle": Vi har laddat med gokart och då brukar det gå bra. Det får vi fortsätta med. Det här vår hemmabana och det är vi som ska bestämma spår och allt annat. Det här ska vi greja".

Heat 4:

4-2

Sullivan 3

Gollob 2

Protasiewicz 1

Edberg 0

Kommentar: Sullivan tar starten och håller sedan undan för en jagade Gollob. Starkt! Edberg fick stopp och Indianerna har kopplat ett järngrepp.

Ställning totalt: 19-5

Heat 3:

5-1

Iversen 3

Pedersen 2

Kosiecha 1

Walasek 0

Kommentar:

Utklassningen fortsätter. Iversen klar etta. Pedersen täckte upp bakom och var aldrig riktigt nära att släppa förbi sig Kosiecha. Walasek blev andre gamla indian som nollade på Sannahed i kväll.

Ställning totalt: 15-3.

Heat 2: 5-1

Gustafsson 3

Sullivan 2

Stead 1

Edberg 0

Kommentar: Utklassning av Simon och Sullivan. Hur enkelt som helst från start till mål. Edberg och Stead totalt chanslösa. Viktigt Indianernas reservpar.

Ställning totalt: 10-2

Heat 1: 5-1.Kylmäkorpi 3

Lindbäck 2

Schlein 1

Zetterström 0

Kommentar:

Kylmökorpi visar att superformen håller i sig. Tog starten klart före "Anton". Klar femetta. Bra parspeedway direkt. "Zorro" nollade direkt i återkomsten.

Ställning totalt: 5-1.

Innan matchen: Förarpresentationerna avklarade. Heat ett är på gång. Lindbäck och Kylmäkorpi mot Zetterström och Schlein.

Just nu: Tyst minut för avlidne föraren Matej Ferjan, tidigare i Indianerna.

Förarna inne på banan nu. Kokar på läktaren. Mycket folk på plats. Vi såg precis NA:s speedwayorakel Henrik Brändh i vimmlet.

Indianerna måste ses som favoriter i den här matchen. Trots att det är en hel del gamla Indianer i Bajen. Zorro kan banan bättre än många hemmaförare. Greg Walasek var här i två år med blandade resultat. "Roo-Boy" Schlein har också haft Sannahed som hemmabana. Ser man till reservparen ska Indianerna inte tappa många poäng med Sullivan/S Gustafsson. Simon Stead gör årspremiär i Sverige, men uppges ha en hemmabana i England som påminner mycket om Sannahed. Återstår att se om det hjälper. Jag (Johan Arvidsson) tror på hemmaseger med minst sex poäng.

Då var vi på plats på Ica Maxi arena. De mörka molnen som hängt över arenan ett tag har äntligen förflyttat sig bortåt. Skönt! Räcker med regn nu. 23 grader och lätt blåst.

- Det såg riktigt mörkt ut ett tag, men molnen verkade sticka åt andra hållet, säger Indianernas assisterande lagledare Mattias Carlsson.

Ska bli spännande att se vad Ryan Sullivan kan göra i indianvästen i kväll. Smart av Dalle att matcha in honom i en match när han i reservheaten matchas mot Simon Stead och Alexander Edberg.

Slipper formtoppad GafurovIndianerna har inlett säsongen starkt och brukar vara vassa på hemmabanan. Avgörande i kväll blir förmodligen reservheaten där Indianerna matchar Ryan Sullivan och Simon Gustafsson mot Hammarbys Simon Stead (årspremiär) och Alexander Edberg. Som tur är för Indianerna saknas förre indianen Renat Gafurov, som körde in 17 av 18 möjliga poäng i Polen i söndag. Ryssen tävlar på hemmaplan och avstår Hammarbys match.

Indianerna: 1) Antonio Lindbäck, 2) Joonas Kylmäkorpi, 3) Bjarne Pedersen, 4) Niels Kristian Iversen, 5) Piotr Protasiewicz, 6) Ryan Sullivan, 7) Simon Gustafsson.

Hammarby: 1) Magnus Zetterström, 2) Rory Schlein, 3) Robert Kosciecha, 4) Grzegorz Walasek, 5) Tomasz Gollob, 6) Simon Stead, 7) Alexander Edberg.

Matchguide

Vad: Indianerna–Hammarby, femte omgången av elitserien i speedway.

När: Ica Maxi arena, Sannahed, i kväll klockan 19.12.

Följ matchen: Rapporter på na.se.

Mer läsning

Annons