Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rospiggarna värvar finskt

Finländaren Jari Mäkinen är klar för Rospiggarna. 20-åringen har skrivit på för ett år.
– Jag har höga förväntningar på honom, säger Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Annons
Jari Mäkinen är klar för Rospiggarna och kommer att flytta till Hallstavik under säsongen. Här syns han under det finska mästerskapet där han slutade femma.

Storstjärnan Andreas Jonsson blev klar först. Sedan Timo Lahti. Nu har även Lahtis finske landsman Jari Mäkinen klar för Rospiggarnas allsvenska lag. Jari Mäkinen kommer från Tammerfors i Finland, men kommer under säsongen att vara bosatt i Hallstavik, en plats han är väl bekant med.

– Jag anser att han är fullt i klass med Timo Lahti och har varit mycket här och kört på träningsläger och i några tävlingar. Jag har jobbat med honom i tre år som förbundskapten för det finska U21-landslaget, så jag känner honom väl, säger Mikael Teurnberg.

Mäkinen har ett år kvar som junior och har enligt Teurnberg mycket utveckling i sig.

– Jag har höga förväntningar. Han kan blomma ut för fullt när som helst. Under åren jag jobbat med honom har han utvecklats stadigt. Han har förutsättningar att bli riktigt bra.

Hur är han som förare?

– Han är en väldigt tuff förare och får ett snitt, 2,38, som är väldigt lågt för en förare med den kapaciteten. Han passar perfekt in i laget på reservplats och hans låga snitt kompenserar lite för Andreas (Jonssons) höga snitt.

– Jari är också väldigt ambitiös, har bra ordning på maskiner och cyklar och är skötsam och satsar hundra procent på det här.

Jari Mäkinen började köra speedway som knatte när han var 12 år och har, sedan han klev upp på stor cykel, representerat Örnarna som 16–17-åring. I år tog han fem poäng i allsvenskan när han körde en match för Hammarby. Han har också kört i England, för Mildenhall 2008 och Sommerseth hösten 2009.

Mer läsning

Annons