Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prislappen för regn: 150 000

Efter två regnmatcher på hemmaplan hoppas Indianerna på solsken i kväll.
Anledningen?
– Varje regnmatch kostar oss 150 000 i uteblivna publikintäkter, säger ordförande Dan-Åke Moberg.

Annons

Vädergudarna har inte varit nådiga mot Indianerna så här långt. Båda hemmamatcherna har präglats av dåligt väder och det är inte bra för ekonomin.

– Vi räknar med att vi tappar mellan 1 000 och 1200 personer om det regnar. Så det handlar om väldigt seriösa pengar, säger Moberg.

Få sporter är så väderberoende som speedway. Även på bortamatcherna kan regnet bli problem. Mot Valsarna i Hagfors senast fick matchen avbrytas i 100 minuter på grund av regnet.

"Måste betala förarlönerna"– Om en match måste ställas in så måste vi i alla fall betala alla förarlöner och andra omkostnader. Det var ett otroligt jobb av funktionärerna i Hagfors som fick banan i så bra skick trots att det regnade så mycket, säger Moberg.

Som också fick se sitt lag bjuda på magisk speedway i det svåra underlaget.

I kväll ska klubben ta ytterligare ett steg då Hammarby kommer till Sannahed. Och räkna med att Dan-Åke Moberg följer väderrapporterna noggrant.

Väderförbannelse?

Det verkar också som att han kommer att bli bönhörd enligt SMHI.

– Det blir varmt och skönt med uppehåll under kvällen i ert område. Kanske någon liten skur på eftermiddagen men inte mer än så, lovar Gunnar Berglund på SMHI:s kundtjäst.

Någon ”speedwayförbannelse” med överrepresentation av regn på tisdagar känner han inte till.

– Nej, någon sådan statistik finns inte. Men jag är övertygad om att det jämnar ut sig över en lång tid. Det regnar lika mycket alla veckodagar, säger han och skrattar.

Mer läsning

Annons