Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Piratledaren nöjd efter halva säsongen

Tisdag kväll vänder elitserien för Piraterna. Helt plötsligt står tre poäng på spel när Piraterna tar sig an de regerande svenska mästarna Elit Vetlanda.

Annons

Mötet mot Elit Vetlanda i morgon kväll blir det första den här säsongen där tre poäng står på spel för Piraterna. Halva säsongen är avverkad och det var en säsong som för Piraterna del inleddes mot just Vetlanda.

– Vi ligger tvåa nu och det är jag nöjd med. Tänker man på att vi fick Rafal Dobrucki långtidsskadad efter bara en match så har vi gjort det jäkligt bra, säger Piraternas lagledare Stefan Andersson.

Säsongspremiären borta mot Vetlanda är den enda match som Dobrucki hann köra innan han blev skadad. Två dagar innan Piraterna skulle möta Lejonen i hemmapremiären krossade polacken två ryggkotor och säsongen var över. Förarna hann inte hämta sig från det beskedet och hemmamatchen mot Lejonen slutade med storförlust 35-55.

– Det var ett jäkla bakslag med Dobruckis skada och man får ta att vi var bleka mot Lejonen. Men sen har vi bitit ihop och gjort det bra.

Ja, annat kan man inte säga. Piraterna är just nu tabelltvåa och det trots att man kört rider replacement för Dobrucki sedan andra omgången. Men förarna har visat styrka och framför allt har Greg Hancock varit näst intill omutlig. Hittills har han ett poängsnitt på nästan 14 poäng per match.

– Han har varit sjukt bra och haft en otroligt hög nivå länge. Men de andra i laget har också gjort det bra. Visst det har varit lite upp och ner på sina håll, men totalt sett är jag mycket nöjd med laget.

Piraterna tog en liten chansning när man valde att satsa ungt i år. Två 19-åringar i Maciej Janowski och Przemyslaw Pawlicki plus en 20-åring i Linus Sundström. Men ingen kan säga att dessa ungtuppar har gjort bort sig. Snarare tvärtom.

– Ska man vara kritisk så har det varit lite mycket upp och ner. Men kan kan inte begära hur mycket som helst av så här unga killar. De lär sig hela tiden och jag är otroligt glad att vi har dom här tre grabbarna hos oss.

Vänskapen mellan Janowski och Pawlicki betalar sig bra på banan även om de båda inte alltid går att hålla koll på.

– Haha, du ska se dom ibland. Senast mot Hammarby när vi skulle gå banan ihop hela laget var dom borta igen. Då var dom på parkeringen och körde radiobil. Men när vi i lagledningen ska prata allvar lyssnar de alltid.

Den ende som Piratlagledaren hade önskat sig lite mer ifrån är dansken Jesper B Monberg.

– Jag hade hoppats på lite mer och det vet han. Men jag hoppas det kommer mer.

Ni är tvåa nu i serien.

Blir det slutspel?– Jag har tippat det hela säsongen och står fast vid det. Men titta på tabellen, det är ju sjukt jämnt, vilket bara är kul för sporten.

Mer läsning

Annons