Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Piraterna sänker löner

I helgen trodde alla att det inte skulle bli något lönetak i elitserien nästa år. Nu kommer nya besked om att det ska bli det. – Jag vet inte vad jag ska tro, säger Piraternas lagledare Stefan Andersson.

Annons
Piraternas guldlag 2011 som lagledaren Stefan Andersson jobbar på att få behålla alla förare även till nästa år.

Det kan bli ett lönetak ändå inom speedwayen. Trots att det gick helt andra tongångar efter helgens möte med representanter från Svemo och serieföreningen. Nu sägs det att alla åtta elitserieklubbar vill införa ett lönetak och det ska göras på serieföreningens möte den 12-13 november.

– Jag kan egentligen inte uttala mig för jag läser precis det mejl där det står om det här. Så just nu vet jag inte vad jag ska tro, säger Piraternas lagledare Stefan Andersson.

Men stämmer det att alla åtta klubbar är överens?– Det vet jag inte. Vi i Piraterna vill ju ha ett lönetak, men det måste vara ett som är framtaget under ordnade former och väl genomarbetat och jag vet inte hur vi ska hinna det till 12 november. Men egentligen kan jag inte uttala mig så mycket om det här just nu.

I helgen beslutades också att trupperna nästa år ska innehålla sju förare plus att man får ha två gästförare. Piraterna räknar redan bort Emil Sajfutdinov från sin trupp. Och de flesta tror också att Jesper B Monberg inte blir kvar.

– Det får vi se. Just nu är jag inställd på guldfirandet på lördag och har inte tänkt på så mycket annat, säger Andersson.

Men övriga sex förare från årets trupp hoppas Andersson blir kvar. Greg Hancock, Jonas Davidsson, Linus Sundström, Przemyslaw Pawlicki, Piotr Pawlicki och Maciej Janowski. Beträffande Daniel Davidsson var han en av Piraternas gästförare under 2011. Men de förare som kör för Piraterna nästa år kan räkna med mind-re betalt mot i år.

– De sex du räknar upp vill jag behålla, men om det blir så vet man ju aldrig. Men mitt mål är att de ska bli kvar. Men samtliga kontraktsförslag vi gått ut med och de vi kommer gå ut med kommer att innebära en lönesänkning från de kontrakt de hade i år.

Hur mycket sänks lönerna?

– Det säger jag inte.

Vem blir er juniorförare nästa år?– Anton Rosén har kontrakt över nästa år och sen har vi några egna vi har tillgång till.

Det ryktas om att ni pratar med Chris Holder. Stämmer det?

– Vi pratar med flera förare. Men vilka och hur går jag inte in på. Den dagen vi skriver kontrakt med en förare går jag ut med det.

Stefan Andersson.

Mer läsning

Annons